Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cena za práci v servise

Zdravím,
rád bych se zeptal kolik je taková normální sazba za práci, kterou si účtují v servise?
Nedávno jsem měnil v jednom servise přední silentbloky za materiál sem zaplatil kolem 400kč, za geometrii 600kč. To je v pohodě, ale potom po mě chtěl dalších 2000 za práci. Byli jsme domluveni předem na úplně jinou částku, ale prý se mu tam něco nedařilo tak to trvalo déle.
Naopak v jiném servise sem byl měnit rozvody + řemeny. Podle internetu jsem si našel, že za takovou práci si říkají minimálně 1500. Ale on si ode mě vzal za práci jen 300kč. I když podle mého výměna rozvodu je práce na pár hodin..

Kolik je teda taková normálni sazba za práci v malém servise? Asi mě teda v prvním servise pěkně oškubal co?

Předmět Autor Datum
300 - 500 za hodinu.
Prasak 15.07.2014 09:49
Prasak
300,- za rozvody je hodně málo.
Zarniwúp 15.07.2014 09:50
Zarniwúp
Jo rozvody za 300 ale na materiálu si taky vydělá.Jinak u nás výměna vodní pumpy a rozvodů za 800kč…
vanasis 16.07.2014 22:52
vanasis
Tak na materialu nema jak vydělat. Objednali jsme to spolu na eshopu. Poradil mi jen jakou značku a…
Bargoner 17.07.2014 08:34
Bargoner
Servis v garazi u nas priemer 10-15 eur/h (skor 10), znackovy servis pod 20 som nevidel, zvycajne sk…
fleg 15.07.2014 11:06
fleg
Právě no, já jsem rád, že jsem na tak levného a poctivého mechanika narazil. Je tady hodně servisů,…
Bargoner 15.07.2014 20:44
Bargoner
No a to je prave o tom pristupe, ak mas takeho drz sa ho ako kliest, obcas mu strc aj nieco navyse d…
fleg 16.07.2014 10:26
fleg
Záleží taky, co je to za auto. Např. já s Yarisem jezdím jen do autorizovaného servisu, tam si za pr…
Moas 16.07.2014 07:07
Moas
Mně to opravují za 350Kč na hodinu. Garážník to není, je to "normální" servis, mají diagnostiku atd.…
Mayhem 16.07.2014 12:10
Mayhem
no, ja roky jezdil s autama do ruznych neznackovych servisu, protoze cena. Nakonec jsem udelal posle…
filuna 18.07.2014 12:31
filuna
Nepříjemný zážitek o to víc na dovolené taky mě teď čeká dovolená a modlím se, aby se nic nestalo. J…
Bargoner 18.07.2014 19:14
Bargoner
Ono tohle je všechno o té důvěře k tomu mechanikovi. O moje auta se mi stará kamarád, který je taky…
Zdoter 18.07.2014 19:40
Zdoter
Jojo známého co se v autech vyzná je k nezaplacení. Pokazila se mi váha vzduchu auto jelo max 90km/h… poslední
Bargoner 18.07.2014 20:14
Bargoner

Servis v garazi u nas priemer 10-15 eur/h (skor 10), znackovy servis pod 20 som nevidel, zvycajne skor 25-30 eur/h.
Problemom znackoveho servisu je prave ten cas, pozerat sa na opravu nemozes, pretoze bezpecnost pri praci, takze nevies kolko na tom robili. V garazi sa mozes pri praci s majsterkom aj porozpravat sa o zivote, ak oprava trva dlhsie mas aspon [redstavu kolko pri tom stravil.
Tema najst si spravneho servisaka je ns knizku, je to boj, ale ked si najdes toho dobreho drzis sa uz cely zivot.
Typicky priklad...kedysi mi v nasom hlavnom meste vykradali pomerne casto Fabiu zlomenim zamku. Siel som s tym prvykrat do autorizovaneho servisu Skodovky. Cena za novy zamok 7000 Sk a mesiac!!! cakat na novy. Siel som za chlapikom, co robil v servise a po veceroch si privyrabal a spravil mi to za 30min a 300SK!!! To je rozdiel? Ked som za nim prisiel asi 4x tak mi to uz robil zadarmo az mi to bolo blbe a strcil so mu aspon 100-200SK do ruky nasilu.
Takeho bohuzial zozenies pomerne tazko, ten moj sa ozenil a prestal robit po veceroch a druheho takeho som uz nenasiel.
Medzitym ma parkrat "obtiahli" v roznych srvisoch, teraz mam pocit, ze som natrafil na poctiveho mechanika, co si nepyta 20eur/h a umelo si nepocita hodiny navyse.

Právě no, já jsem rád, že jsem na tak levného a poctivého mechanika narazil. Je tady hodně servisů, až se divím jak se jich tolik může uživit.
Ale většina mi příjde, že jsou líní dělat levné práce. Potřeboval jsem jen vyměnit tlumiče, protože jsem neměl ten stahovák na pružinu. Tlumiče jsem měl venku z auta. A vždy, když jsem přišel do servisu s tlumičema tak vždy mě poslali pryč, že na to nemají čas..... a uvnitř dílny 3 "mechanici" seděli na ponku a hongali nohama.
Pak jsem šel za tím, co mi dělal ty rozvody a ten takovou práci ihned a rád příjmul. I když měl na dílně rozdělané auto a dalších x lidí za dveřmi co potřebovali nějakou drobnost(něco zavařit apod..)

Překvapili mě hlavně ty rozdíly za práci, to sem fakt zůstal čumět jaké ty rozdíly jsou.

No a to je prave o tom pristupe, ak mas takeho drz sa ho ako kliest, obcas mu strc aj nieco navyse do vacku aj on potrebuje zit a ked je ultralacny dlho z toho nevyzije a prestane ho to bavit.
Navyse ho vychvaluj vsade, kde prides, co mu zabezpeci dostatok zakaznikov a prezitie. Aj ked ono to ma zase aj druhu stranu mince, pokial je niekto dobry a navyse lacny ma u seba stale plno a nestiha proste lebo tych ludi je mrte vela (taky clovek zvacsa robi sam, maximalne s niekym), co ho vedie k tomu, ze zdvihne ceny, pretoze zakaznikov ubudne a on dostane viacej penazi za rovnaku pracu.

Záleží taky, co je to za auto.
Např. já s Yarisem jezdím jen do autorizovaného servisu, tam si za práci na tomhle už pár let starém autě počítají 384 CZK za hodinu, to je nějakých 14 €. Za takový peníz nemá smysl shánět garážníka, tím spíš, že je větší šance, že člověk narazí na někoho, kdo to odrbe.

Mně to opravují za 350Kč na hodinu. Garážník to není, je to "normální" servis, mají diagnostiku atd.
Ve značkovém jsem koukal okolo 800Kč/hod. a to mi přišlo teda docela ostré, obzvláště vzhledem k tomu, že to není žádný Mercedes.
300 za rozvody je moc dobrá cena. Otázkou, co přesně tam vytvořil, co je nové, co použité, ale stejně to je dobrá cena.
Mimochodem, sice teď chtějí dělat nějaké čachry, ale pokud se nepletu, v servise nesmí navýšit cenu o víc jak 10% oproti domluvené, aniž by se tě zeptali.

Tzn. máš opravu a když to tam odvezeš, řeknou že stojí 10 000. Když si proto přijedeš, můžou si říct 11k, to je v pořádku. Pokud si ale řeknou 15k, je to špatně a nesmějí to udělat. Jak přesně v takovém případě postupovat nevím, nejsem právník, ani s tím nemám žádné praktické zkušenosti. By si chtělo kdyžtak zjistit. :)

no, ja roky jezdil s autama do ruznych neznackovych servisu, protoze cena. Nakonec jsem udelal posledni zasadni spatnou zkusenost - saklo mi potrubi pro posilovac rizeni, prisli na to na technicky. tak jsem si to nechal spis preventivne vymenit, pac jsme se chystali s rodinkou daleko predaleko. No, kdyz jsem pro to dojel, tak mi frajer povida, ze prej se tam ma spravne dat nejaka hlinikova spesl trubka, ale ze to blbost a proc prej to tam ti frantici davaj a ze on mi tam dal vysokotlakou hadici, ze je to levnejsi a navic to je jistota na tuty boty, na kazdy pad lepsi nez tovarni reseni, pac to je uplne blbe. Co jsem mel delat, uz to tam bylo, kdyby se mne zeptal predem, rekl bych mu, ze tam chci mit to, co tam byt ma. No a co se nestalo, v nedeli v 6:30 se takhle vylodime v Livornu z trajektu, rodinka unavena, domu se tesi a v auticku neco ruplo a neco tece (bylo slyset) - jdu ven a ono z nej jak kdyz krava chc.je. Za chvilku hotovo a rizeni tuhy jak bota. no proste to vyteklo vsechno ven. jet s tim domu nemozne ze silovych duvodu, navic by hrozilo riziko poskozeni serva (mi rekli ti servisaci po telefonu). nastesti tam byl 3km daleko renault servis a za pul dne bylo opraveno. a chyba - vysokotlaka hadice, inovativni to reseni, byla spatne pridelana, uvolnila se a propalila o vyfuk. Nastesti domaci servis chybu uzal a proplatil opravu, ale ze jo.. Takze jsem pak uz jel s dalsi opravou do autorizovanyho servisu. A jake bylo moje prekvapeni, kdyz oprava stala i pri vyssi hodinovy cene skoro stejne. Pac oni maj na vsechno tabulky a presny postupy a montazni pripravky atd atd. Proste to a to se dela - kde to mame - 20 minut, takze pri cene 600/h = 200,- atd. (v tech predchozich servisech mi prislo, ze zakladni jednotka casu je jedna hodina) Rozhodl jsem se auto neflikovat, ale davam origos dily v origos servisu, vsechno funguje jak ma, tuk tuk, a ja jsem spokojenej. Je to mozna na pohled drazsi, ale ve vysledku mi to prijde levnejsi - opravy neopakuju, dily vydrzej. A mam jistotu. Ale tot muj vlastni nazor.

Nepříjemný zážitek o to víc na dovolené taky mě teď čeká dovolená a modlím se, aby se nic nestalo. Je to fakt asi podle toho jaké auto. Nějakou rotačku co má 20 let hodit normálně k nějakému garážníkovi. Ale ty nové auta dnes určitě né, tam tomu i tak rozumět moc nebude.

Ono tohle je všechno o té důvěře k tomu mechanikovi. O moje auta se mi stará kamarád, který je taky takový "garážník". Nikdy se mi nestalo, že by něco udělal špatně, dal nekvalitní díl, něco odflákl apod. Podle mě je to hodně o výběru náhradních dílů. Třeba konkrétně u mě, když jsem loni měnil přední ložisko s nábojem. Mohl jsem tam dát noname z Číny za 900 Kč, ale zvolil jsem ověřenou značku, která mě byla doporučená za 3500 Kč.

Jojo známého co se v autech vyzná je k nezaplacení.
Pokazila se mi váha vzduchu auto jelo max 90km/h zrychlení žádné... už sem pomalu objednával novou cca 3600kč. Zavolal jsem ještě před tím známému jestli nemá nějakou starší. Do telefonu mi řekl ať za ním dojedu a za minutu mi to zadarmo opraví.
A jak řekl tak se stalo, vypojil konektor od váhy dal do něj nějakou diodu zajistil ji páskou a hotovo. Dal mi ještě dalších 10 diod, abych měl pokud by se něco stalo.
A světe div se auto letí jako raketa možná ještě lépe než dřív. :-) Jediná taková negativní změna, že v malých otáčkách a plném plynu je za autem černo, ale tak nejezdím tak mi je to fuk. A někdy se to naopak hodí, pokud se nějaký prevít lepí na prdel tak mu pustit do kabiny trochu sazí :x:8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru