Avatar uživatele
anonym

Má někdo zkušenost s lepením prahů ke dveřím či názor na ně? Prý 2–3 šrouby jsou pasé, lepidlu se říká tekuté hřebíky.

Vydrží to pak pár let? Nebo se to nedá ani dnes srovnávat s hřebíky?
Je to pak snazší měnit než vytahovat hřebíky?

Rád bych si pořídil ke dveřím nižší prahy, abych omezil zakopávání o ně. Tak něco ve stylu 1cm tloušťka? Dělá se něco takového? Pod dveřmi máme velmi úzké mezery, a tak by to stačilo. Z chodby do kuchyně máme dveře, ale nemáme tam žádný práh a taky to jde! Nejradši bych je vyházel všechny, ale to by se asi rodičům nelíbilo. :)

Zajímavá 0 před 2814 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Dnes se běžně prahy nedávají, ale musí podlahy na sebe plynule navazovat. Pokud je spára mezi podlahami úzká , dávají se krycí lišty.
Jinak stávající prahy nechat ohoblovat na požadovanou tloušťku. Prahy se dříve šroubovaly, když je přilepíš, nic se nestane a bude to hezčí. Lepidel je hafo a na jedno brdo. Nicméně s lepidlem to nepřeháněj. Stačí proužky lepidla.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

prahy už nefrčí a jejich síla se dá upravit na míru hoblováním. mezi podlahami se dávají přechodové lišty už podle toho, zda je stejná výška, nebo stejné či různé podlahy.přechod. spára musí být tak jako tak kvůli diletaci. samozřejmě může být pod dveřmi průvan a to vyřeší těsnící dveřní kartáče. k tomu lepení stačí lepidlo a na trhu jich je mraky

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek