Avatar uživatele
Pepan12

Má někdo zkušenost s ozdravovnami na problémy s dýchacími cestami? Dceři je 5 let.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dj-davson před 4807 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Terryle

Jo, já se jich najezdila dost. V první jsem byla, když mi bylo 7, bylo to někdy začtákem 90. let. Říčany u Prahy, 9 týdnů. Spousta procedur, pobíhání venku, lesy. Ale pro tak malý dítě to bylo hodně dlouhý a dost krušný – pro začátek doporučuju něco kratšího. Pak Velké Losiny. A pak jsem opakovaně jezdila k moři s Mořským koníkem. Co pomohlo… já vám ani nevím, přišlo mi, že na mě nemělo zvláštní efekt nic. Konkrétnější výběr ozdravovny by vám měl poradit lékař – podle problémů malé a podle současné nabídky…
Určitě bych se přimlouvala, aby s tak malou holčičkou jel jeden z rodičů – pět let je hodně málo, stýskalo by se jí a myslím, že v pěti letech je ještě na soběstačnost čas.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dj-davson

Předem se omlouvám za delší text, ale věřím, že bude k něčemu dobrý. Tyto problémy většinou napomáhají zmírnit v lázeňských zařízeních. Pokud bych měl nějaké doporučit, tak to není snadné. Po celé ČR existuje spousta lázeňských komplexů a je tedy těžké jednoznačně říct, které zařízení bude nejlepší, ale myslím, že s výběrem vhodného zařízení by vám poradil lékař, který lázně předepisuje, tedy alespoň v tom případě, že si pacient není schopen pobyt sám uhradit. Myslím, že v současné době je možné požádat lékaře o napsání lázní jednou za dva roky, ale úplně jistý si nejsem. V tomhle ohledu Vám rozhodně lékař poradí lépe.
Co se týká mých osobních zkušeností musím bohužel říct, že jsou hodně negativní. Jako dítě jsem navštívil dvě lázeňská zařízení a musím říct, že to tam nebylo nějak valné. Myslím z hlediska chování dětského kolektivu a personálu. Spousta dětí si mezi sebou dělá naschvály a někteří jedinci mají také, řekl bych, až škodolibou radost z toho, když se jim podaří psychicky vydeptat dítě, které je více fixováno na rodiče a je více citlivější.
Mám spoustu kamarádů na vozíčku, kteří díky svému handicapu nejsou soběstační. Pro takové případy jsou v lázních zřízenci, kteří těmto lidem pomáhají s přemísťováním, osobní hygienou apod. Řekl bych, že těmto zaměstnancům časem práce natolik zrutijní, že zapomínají, že lidé se zdravotním postižením mají také své potřeby. Většina zřízenců na to při své práci zapomíná a jejich přístup bývá odměřený, komisní a chladný. Samozřejmě, že tento problém se netýká člověka, který je soběstačný.
Pokud bych měl říct svůj názor, myslím, že u dítěte tak nízkého věku je nejlepší, když s ním do lázní jede nějaký doprovod z rodiny. Domnívám se, že vzhledem k nízkému věku Vaší dcery by neměl být problém s tím, aby lékař poslal dceru do lázní i s doprovodem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví