Avatar uživatele
qwertzuiopas

Má někdo zkušenost se střešní krytinou capacco? Stará eternitová střecha dosluhuje a hledáme adekvátní náhradu.

Pokrývač nám doporučil capacco. zjišťovali jsme si o ní vše možné. Z čeho se vyrábí i způsob pokládky. Známý nás ale varoval, že to nemusí být nejlepší řešení. Prý dochází k velkému tepelnému roztahování a časem se střecha potrhá. na jiném fóru jsem četl, že působení UV záření na střechu z této krytiny způsobuje rychlou zkázu a střecha nevydrží dlouho. Také uvažujeme o plechové střeše. Tašky ani jiné těžké materiály nechceme. Má někdo tuto krytinu dlouhodobě? Jaké máte zkušenosti? Šli by jste dnes do jiné krytiny? Cena pro nás není důležitá (ale na zlatou fakt nemáme :D)

Zajímavá 0 před 2465 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Danina65

Také řeším střechu, zatím také jasno nemám. Jen jsem zatím zjistila, třeba o tom víš, že likvidace starého eternitu není moc velká legrace. Považuje se za nebezpečný odpad, a s jako takovým se s ním musí nakládat.Jsou sběrny, které ho berou, ale je to poměrně drahé. ☹

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

Recyklovaný plast z kabelů, měkčený PVC, dle mého názoru kde je PVC tak od toho utíkat.
Klasiku co je po dlouhá léta řádně vyzkoušeno

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jirkajirka

Devět roku mám na střeše Capaco vypadá jak by ho položili včera. Žádný problém neni.Na Jesenicku je na hodně chalupách i novostavbách­.Jediná snad vada že je matný.Ve vedlejší vesnici je asi patnác roku na pekárně a také bez problému.Jen ti co sním nemají skušenosti hloupě mluví.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Likvidace eternitu je poměrně drahá sranda. Jako není to tak, že by vás to zruinovalo. To určitě ne. Ale na druhou stranu je to náklad, který je fajn si započítat do nákladů na novou střechu. Jinak teda když jsme u těch střech, tak my máme střechu Drdlík. Za sebe můžu doporučit, pokud bydlíte v nějaké dojezdové době, aby se vám vyplatila doprava. :)

Avatar uživatele
Dochy

k té ceně likvidace eternitu: cca před dvěma lety se to řešilo v rodině. Na rodinném domě o půdorysu cca 10×10m to dělalo tuším kolem 6000. Ne že by to nebylo citelné, ale vzhledem k celkové ceně za novou krytinu to ani nebylo vyloženě likvidační…

před 2465 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek