Avatar uživatele
peterd108

Má smysl chodit na VŠ ekonomického směru, když mě nebaví matematika?

Z matematiky mám celkem slušné známky, ale nikdy mě nebavila a musel jsem se na testy z matiky docela dost učit. Daleko více mě baví jazyky, které se učím lehce. Má smysl chodit na ekonomickou školu? Na té VŠ se učí k ekonomice zároveň i 2 cizí jazyky. Děkuji za názory.

Zajímavá 0 před 2140 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
klumprt

Ony ty ekonomické vědy zase tolik matematiky nepotřebují. Samozřejmě tam nějaká matematika nejspíš bude, ale nebude třeba tvořit podstatu ekonomického oboru.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rokio

Hlavně ti musí jít účetnictví jako když bičem mrská. Snad na všech typech oborů ekonomického směru je účetnictví. Pokud ti nejde, doporučuji jít studovat marketing nebo management, kde účetnictví není tak těžké.

Dále musíš velmi dobře ovládat ekonomiku, jazyky (ty umíš) a trochu i matematiku, na kterou se ptáš.

Pokud jde o odpověď na tvoji otázku, tak smysl to má vzhledem k tomu, že na tento předmět nejsi levý a hlavní podstatou vysoké není matematická věda, ale jiné předměty, i když je celkem důležitá.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zbyndo

Ja som ovladal matematiku,ako analyzu,tak algebru,robil som olympiady,z tej najvyssej matematiky,ale do ekonomiky a uctovnictva sa vobec nerozumiem,pochopil som,ze na ekonomickej skole tu matiku moc netreba

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce