Avatar uživatele
autacek

Má stáří spermie a doba, kterou stráví na cestě k vajíčku, vliv na stav výsledného jedince, tedy zdraví, intelektu atd.?

Tedy pokud je spermie po několika dnech již vyčerpaná, ne-li dokonce „v posledním tažení“, má či nemá to vliv na výsledek?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2240 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

"Kvalitu spermií ovliňuje i sexuální život

Muž by si bezesporu neměl šetřit náboje až na období, kdy bude mít žena plodné dny. Spermie totiž začínají po několika dnech stárnout, stávají se méně pohyblivými a umírají. Pokud tedy muž delší dobu abstinuje (více než pár dní), zvyšuje se ve spermatu podíl mrtvých a starých spermií, a tím se snižuje šance na úspěšné oplodnění.
A kde je ta optimální rovina? Jelikož většina mužů netuší, kolik má v ejakulátu spermií, tak se doporučuje mít pohlavní styk jednou za 36 až 48 hodin. Tato frekvence vám zajistí stálou zásobu čerstvých spermií.

„V posledních desetiletích počet spermií v ejakulátu klesá a zároveň stoupá výskyt vývojových vad mužského pohlavního systému. To je pravděpodobně způsobeno estrogenním účinkem látek zamořujících životní prostředí. Mezi ty patří např. DDT, polychlorované bifenyly, látky vznikající rozkladem neionizovatelných surfaktantů nebo umělé estrogeny z ženské hormonální antikoncepce produkované farmaceutickým průmyslem,“ tvrdí MUDr. Veronika Horáková z Kliniky pracovního lékařství a cestovní medicíny.

„Ejakulát také zhoršuje konzumace alkoholu v blízké době před ejakulací. Také kouření a konzumace drog má podobné účinky. Větší frekvence sexu či masturbace kvalitu ejakulátu zhoršuje, snižuje se počet spermií schopných oplodnit vajíčko,“ naráží Horáková především na fakt, kdy se to se sexem a masturbací přehání."

Milan Bauer
http://www.cti­doma.cz/zdravi/2017-05-11-nicitele-spermii-panove-na-co-byste-si-meli-dat-pozor-31208

Jak vyplývá z článku, staré spermie vajíčko neoplodní.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Slecna 007

Nemá to žádný vliv.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Myslím, že jsi právě objevil něco převratného. A mně se tvá teorie hodně zamlouvá. Z psychologického hlediska by tato teorie mohla v budoucnu hodně napovědět při různých posudcích (právo, psychiatrie), třeba ve vztahu jedince k práci apod.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek