Avatar uživatele
plavala

Má tento web tendenci se někam posouvat?

Rád bych nadhodil téma do diskuse. Osobně se poslední dobou setkávám s některými uživateli, kteří nepotřebují odpovídat smysluplně, natož pak dokonce pravdivě a ještě si argumenty obhajují. Podle mne zde takoví lidé – na webu, který slouží k rozšiřování obzorů vědomostí – nemájí co dělat… Nechci jmenovat. Hádky nemám rád.

Napadlo mě něco ve smyslu označování „hloupých, falešných či zavádějících“ odpovědí. Když už člověk na něco odpovídá. Měl by odpověď ZNÁT, a ne si jen tahat hleny z paty.
A když člověk třeba chce jen říct názor nebo co si myslí, stačí přeci dodat „řekl bych/myslím si/podle mě/možná/a mnoho dalšího“.
Doplňuji:
U tlačítka NAHLÁSIT je volba důvodu nahlášení – není tam však moje vytoužená možnost na kterou tady apeluji – Chybná / nepravdivá / zavádějící odpověď :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? cipango, Dane, talka před 3568 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

K označování „hloupých, falešných či zavádějících“ slouží přece již dávno tlačítko „Nahlásit závadnou odpověď“ pod každou odpovědí. Jen si teď nejsem jist, zda není tato funkce omezena jen na stříbrné a zlaté uživatele.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Na začátek, abych nezapomněla, to kouzelné tlačítko tak nějak nefunguje.

Myslím si to taky, ale všimni si, že ty největší nesmysly, arogantní odpovědi jsou hodnoceny velmi často nejlíp, takže asi je to v tom, u někoho nejde o to, odpovědět a poradit, jak to jde, někdo si v tom prostě libuje, možná je to tím, že doma nahlas nemůže, tak se vyřádí aspoň tady a dalším podobným se to mo líbí, tak je v tom podpoří tím, že jim dají palec, takže odpovídající je pak velká hvězda.
Příklad, úplně jednoduchý k pochopení, otázka by zněla např. – jak se vám líbí černé tričko, je hezčí, než červené?…klasická odpověď? – TO SEŠ BLBEJ METALISTA, ŽE SE TI SNAD TO ČERNÝ LÍBÍ, NEBO TO ČERVENÝ… JSME SNAD KOMOUŠI, ABY SE NÁM LÍBILA ČERVENÁ?…
takže vlastně žádná rada, žádná odpověď, ale palců dostane deset, protože ta arogance se hodně lidem prostě líbí moc. Potom ještě dodají, že je to blbá otázka (narozdíl od jejich otázek, mnohem lepších, pro ně smysluplnějších)
To pak podle mě nejsou odpovědi, jen výkřik utrápeného.
Doplňuji:
A tady máš hned klasický příklad:
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-dat-klukovi-na-omluvu#discussion

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Pokiaľ niekto naozaj hľadá odpoveď na svoju otázku, ale nie tých, čo quentos výstižne nazval: „hloupých, falešných či zavádějících“, odpoveď na ňu môže nájsť, prípadne dostať.
Ak pozriem hlboko do histórie stránky až po súčasnosť, sú tu naozaj zaujímavé a podnetné otázky a odpovede. Ak si odpustím ten balast, ktorému sa, žiaľ, ani táto stránka nevyhla, je tu určitý pokrok od jej začiatkov. Po prvých neskúsených detských krokoch, „školských začiatkov, začala naberať aj na výške a objeme, no v posledných pár rokov ocitla v "puberte“. Verím, ale, že má šancu „pubertu“ prekonať, pomocou užívateľov a nekompromisných adminov, (ktorí by mali balast bez milosti odstrániť aj za cenu „veľkého plaču“) a postupne dospieť. Najviac by tomu prospelo zrušiť „známkovanie, ako zdroj závisti a konfliktov“

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Pravda je že když kliknete na „nahlásit“, tak vám to buď smažou nebo to tam nechaj. Já bych navrhoval vedle toho palce i nějaký trojúhelníček, kde by bylo napsáno „nesouhlasím s odpovědí“ a kdyby na něj někdo kliknul, tak by se rozsvítil červeně a po najetí kurzorem by tam bylo jméno uživatele který nesouhlasí. Důvody proč by pak mohl objasnit v nějakým vláknu vztahujícím se k tomuto nahlášení, a autor odpovědi by na to pak mohl reagovat.
Doplňuji:
mosoj: já bych si dovolil nesouhlasit, tento web se určitě někam posouvá, kam, to už je otázka..

Upravil/a: bolak

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Tento web se nikam neposouvá, pouze cirkuluje, tak jak uživatelé odcházejí a přicházejí. Vše už zde několikrát bylo.
Doplňuji:
Už tady byly mínusové palce a to teprve bylo čoromoro.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nespi

@quentos: Funkce „Nahlásit“ omezená není, tlačítko tu mám taky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Quentos: Nahlásit může kdokoli, stříbrní a zlatí mají ´výhodu´ v tom, že ihned po nahlášení je otázka/odpověď skryta (a případně ji admin může znovu zobrazit), registrovaní, pokročilí a bronzoví nahlášením ´jen´ dávají podnět ke skrytí adminovi.

před 3568 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
abendsbrot23

quentos: Já mám status ‚Registrovaný‘ a tlačítko Nahlásit se mi zobrazuje taky. :)

před 3568 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
quentos

to jo, ale je otázka, zda ve Vašem případě funguje :{)>

před 3568 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
abendsbrot23

To je pravda, funkčnost ověřenou nemám.

před 3568 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek