Avatar uživatele
MartinaHob

Má tu někdo nějaké zkušenosti s autem na LPG?

Ahoj, chci se zeptat: má někdo nějaké zkušenosti s autem na LPG? Děkuji moc :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3054 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Má, určitě má… Někdo určitě…
😁

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ReHu

Bylo by dobrý napsat, co tě konkrétně zajímá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jezdí to a levněji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Pokud je originál z výroby,tak je to naprosto bomba záležitost,u pře­dělávek starších kusů aut na jiná paliva jsou problémy,také jsem chtěla jedno takové koupit,ale náš automechanik mi to rozmluvil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jepik

Mám Felicii na plyn jezdím 10 let. Aby se plyn vyplatil musíš najezdit asi tolik km co jsi dal za předělání (15 000 Kč se rovná 15 000 km) – z výroby už zakoupené nevím, potom už jezdíš za méně peněz.
V zimě startování na benzín (plyn při nízkých teplotách špatně chytá, auto tolik neakceleruje (při předjíždění a je línější v delších kopcích- musíš s tím počítat.
Každý rok se musí do servisu na revizi plyn, bomby a zařízení, proměří zda plyn někde neuchází. Na STK platíš 2× za měření emisí . Jednou měří emise při zapnutém plynu a jednou ještě při zapnutém benzínu i když benzín používáš jenom ke startování. Nikdy nevíš kolik ujedeš km – rozdílná kvalita plynu. Záleží na tom , kolik tam nacpou vysokopecního plynu jednou ujedeš na nádrž 300 km jindy 280 .Všude se okrádá čím více vysokopecního plynu tím větší výdělek pro prodejce. Ale jinak celkově spokojenost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

mám zkušenosti s LPG 5 let a cca.60tis.km. koupil jsem ho nově namontované ve starším voze. po najetí cca.5 tis.km odešel motor a v servisu mi řekli, že to udělal ten plyn. měl jsem to auto rád, tak jsem mu dal za 60 tisíc úplně nový motor. teď jezdí v pohodě, jen jsem si dodělal sám přimazávání ventilů do všech válců (ne jak to píchnou do sání před první válec, ale ke každému zvlášť). bere mi to 9 litrů LPG na 100km. do nádrže nacpu 37 l. jednou ročně revize zařízení, emise jsou trochu dražší než normálně. pravidelná výměna filtrů kapalné a plynné fáze (sám za pár stovek). pořizovací cena LPG zařízení 32tis. ztrátu výkonu necítím. jediné mínus je zákazy parkování v krytých garážích a platnost nádrže na 10let, pak výměna. příště půjdu zase do LPG

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
MartinaHob

manzel by chtel do auta lpg ale nevi u jake firmy nebo kde si ma auto nechat predelat :( diky za rady.

před 3046 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek