Avatar uživatele
Littl3

Má učitel právo zabavit soukromý majetek ?

Dneska mi učitelka zabavila telefon asi 5 min před zvoněním, kouknul jsem se jenom kolik je a hned ať ho dám k ní. Vrátila mi ho až na konci dne, má na tohle právo? Pochopil bych kdyby jsem si na něm nějak hrál a vrátila by mi ho po hodině, musel jsem jí pak hledat po škole proto chci vědět jestli jí ten telefon musim dát.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Lukáš Ondriš před 3286 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Adula.57

Ano má na to právo, je to jasně dané ve školním řádu, bohužel i kvůli takovýmhle blbostem jako podívání se na čas. Pro tvůj klid, když jí ho budeš příště dávat, vypni si ho. :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Já bych řekla, že podle školního řádu, který jsem sice nečetla, ale školy to tam dávají, na to právo má.

Ona tam není pro srandu, je tam proto, aby vás něco naučila, pokud chodíš na ZŠ je to povinné a ty se musíš chovat tak, jak nařizuje školní řád.
Pokud chodíš na SŠ která není povinná, tak se školním řádem nemusíš souhlasit a nemusíš tam chodit a můžeš se přihlásit třeba na jinou školu, kde ti bude školní řád vyhovovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Přečti si Školní řád…
Pokud je to tam definováno, právo na to má…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
VeRe1983

Rád bych se zamyslel nad právní otázkou, zda má dané počínání oporu v zákoně. Kolem roku 2009 se možnost zabavení předmětu narušujícího výuku měla stát součástí novely školského zákona. Nevím zda prošel. Pokud nikoliv, bylo by zajímavé jakou právní váhu má one školní řád.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Ano, má na to právo! Učitelka je tvůj nadřížený, ty jsi porušil určitou povinnost a ona to vyřešila přiměřeným trestem. Škola tě má připravit pro život. Pokud porušíš nějakou povinnost v zaměstnání nebo nebudeš respektovat své nadřízené, nebude stačit jen někoho v podniku najít.
Doplňuji:
Hluboký předklon před učileli, kteří s tímto materiálem musejí pracovat.

Upravil/a: Hlada

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Samozřejmě že na to má právo. Přečti si školní řád

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

Starší kantoři (věk neuvádíš) jsou alergičtí na vymoženosti moderní doby a nepochopí že mobil může posloužit jako časoměřič (hodiny). Na přijímačkách na technickou VŠ (dost dávno to bylo) zakázali používat kalkulačky, dneska k nevíře, co…a ještě dříve na základce i propisky, dobré.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek