Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má význam aktualizovat ovladače pc komponent i přes to, že výrobce je již neaktualizuje ?

Zdravím. Zase bych se chtěl na něco zeptat, tak snad se mi podaří srozumitelně se dotázat. Tedy zajímalo by mě, jak jsem již uvedl v nadpisu, či má opravdu smysl stále aktualizovat všechny ovladače k pc komponentům ? Rozdělil bych dotaz na A - grafická karta, předpokládám, že význam míti aktualní ovladače má, kvůli optimalizaci třeba právě vydaných her. Potuď dobrá, ale co takhle stará integrovaná GeForce 8300, v kancelářském pc, má vůbec význam aktualizovat pro takovou historickou grafiku ovladače ?, je v nových ovladačích vůbec nějaká změna, týkajcí se i GeForce 8300 ??
B - druhý dotaz ohledně ovladačů je, že například výrobce základní desky už nějaký čas žádné nové ovladače nenabízí a přitom pokud sám pátrám po netu, - či se nechá využít programů, jež za vás nové ovladače najdou - , zjistím, že skutečně vyšla celá řada novějších ovladačů. Například pro mojí desku jsou poslední ovladače na stránkách výrobce publikované naposledy někdy před rokem. Pokud ale hledám, zjistím, že nové ovladače jsou pro celou řadu hardwaru v mém PC jako třeba JMICRON controlel, Marvell sata controller, Renesas USB 3.0, Intel Chipset device software, ATK010 ACPI atd. Takže finální otázka, pokud výrobce již neaktualizuje ovladače a přesto jsou novější k mání, má význam se po nich pátrat, anebo nemá ?

Předmět Autor Datum
jak u čeho. b) pokud s tím nejsou problémy, nemá žádný smysl do toho vrtat. včetně integrované grafi…
lední brtník 29.12.2011 02:45
lední brtník
Pokud je stávající systém stabilní, tak pátrat po nových ovladačích má smysl jen tehdy, když nějaká…
jirka44 29.12.2011 08:03
jirka44
Takže finální otázka, pokud výrobce již neaktualizuje ovladače a přesto jsou novější k mání, má význ…
pme 29.12.2011 08:40
pme
OK, děkuji za nápovědu. poslední
Tuly 29.12.2011 09:16
Tuly

jak u čeho.
b) pokud s tím nejsou problémy, nemá žádný smysl do toho vrtat. včetně integrované grafiky.
a) pokud patříš mezi zapařené, aktualizovat ovladač grafiky pro zvýšení 3D výkonu o 0.5% je samozřejmě nutnost, o tom žádná.

adrenalinovým typům nemá smysl doporučovat nic, ti nejdřív nainstalují driver genius a podobný nesmyslný updatovač, zaktualizují i to co nepoužívají, pak se případně ptají jak to oživit do funkčního stavu.

trávit život aktualizací ovladačů dokola mi připadá dost nemocné, ale každý máme nějaké neškodné hobby.

Takže finální otázka, pokud výrobce již neaktualizuje ovladače a přesto jsou novější k mání, má význam se po nich pátrat, anebo nemá ?

Odpoveď je jednoduchá: NEMÁ !

Len výrobca sám najlepšie vie, či je nutné vydať aktuálnejší/opravený ovládač. Nejakým "pochybným" programov predsa nebudeš veriť...:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru