Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Málá domácí síť

Zdarvim, potřeboval bych poradit ohledně vyřešení malé domící sítě.
Mám stolní počítač a notebook a chtěl bych udělat wi-fi sít abych mohl chytat signál na notebooku.
Muj navrh je takovy že bych koupil wi-fi router např. tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 872U9000EQZ
a připojil do něj připojil do WLAN internet, a přes LAN do počítače a přes wi-fi abych se připojil i s notebookem.
Prosím o radu jak na to, a popřípadě jak uzamčit moji wi-fi sit aby byla dostupná pouze mě.

Děkuji za rady

Předmět Autor Datum
http://pc.poradna.net/a/view/316750-jak-si-udelat- bezdratovou-sit-a-jak-ji-zabezpecit
karel 28.06.2009 11:53
karel
TP-Link dělá kvalitní síťové prvky stejně jako Asus, třeba já mám http://www.alfacomp.cz/php/index.p…
marekdrtic 28.06.2009 12:00
marekdrtic
router má na sobě nalepený štítek s adresou, nebo je uvedená v manuálu. počítač připojíš lan kabelem… poslední
lední brtník 28.06.2009 13:27
lední brtník

TP-Link dělá kvalitní síťové prvky stejně jako Asus, třeba já mám http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106140&Se arch=Asus+WL-520gC&SearchType=1&SearchSubmit=1 a jsem s ním spokojen, hlavně po přeflashnutí firmwaru na DD-WRT.
1. Do portu "WAN" zapojíš internet, do počítačů kabelem nebo jestli je nějaký počítač dál tak koupíš http://www.levne-pc.cz/digitus-wlan-pci-adapter-54 mbps-s-extermi-sma-antenou/ , potom nastavíš v routeru název sítě, šifrování WPA (WPA2 ne) a minimálně 8 znakové bezpečné heslo. Dále to nastavíš na notebooku, kde si dáš vyhledat zařízení a objeví se tam název tvé sítě. Pokud je dům, ve kterém bydlíš velký a chceš to chytat třeba i na zahradě, tak přikup lepší anténu, třeba http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 06000000JXM&Search=SMA%20ant%E9na&SearchType=1 nebo slabší http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 06000000JXL&Search=SMA%20ant%E9na&SearchType=1 . Já mám tu 3dBi, co byla přibalena k routeru a funguje přes 2 zdi až na balkon i zahradu, dokonce i přes strop, který je zpěvněn železnými profily.

router má na sobě nalepený štítek s adresou, nebo je uvedená v manuálu.
počítač připojíš lan kabelem, nastavení sítě si necháš na automatické získání adresy (jde to i nastavit ručně, ale to by ses neptal). adresu routeru zadáš do internetového prohlížeče, a změníš:
- hodnoty od internetového providera nastavíš pro wan vstup
- pro wifi zvolíš šifrování, normu (obvykle "g"). nejspíš necháš router aby vysílací kanál nastavil automaticky (taky si můžeš netstumblerem na notebooku zkontrolovat, jaké sítě jsou kolem tebe, jestli se na nějakém kanálu nerušíte).
- jestli jsi labužník, můžeš změnit i defaultní adresu routeru, případně dhcp na lan straně můžeš omezit jen pro část rozsahu, ale to už jsou drobnosti.
- nakonec se doporučuje změnit administrátorské heslo k nastavení routeru, pohlídat že nejde k nastavení přistupovat ze strany internetu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru