Avatar uživatele
Tojsemzasejá

Mám 10 let starou kazetku z videokamery. Vyvolají mi to ještě? Nebo už to bude poškozené? Dík za odpovědi 🙂

Zajímavá 0 před 2273 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Pokud píšeš, že jde o 10 let starou kazetu z videokamery, tak určitě nejde o vyvolávání. Nejde o film. Film do filmové kamery býval na cívce, ne na kazetě.
A v současné době a už i před těmi cca 10-ti lety se už, pro amatérské účely, snad ani nevyrábí a nevyráběl.
Ale pokud by šlo o kazetu z kamery s analogovým MG záznamem, přehrávatelným pouze pomocí videomagnetofonu, je možno tento záznam „zgrabovat“ pomocí speciálního zařízení a „přepracovat“ jej na záznam digitální. Pak je možno takto upravený záznam uložit na DVD, HD, flešku a přehrávat na DVD přehrávači, PC/NB, smartphonu, nebo na TV s možností přehrávání a s USB.

Upravil/a: Jiří Bohumil

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Videokazeta se nevyvolává, zřejmě máš na mysli filmovou kameru? Moc naděje nedávám, ale zkusit to můžeš. Pokud tedy najdeš laboratoř pro vyvolávaní filmů.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

O to se vůbec nepokoušej. Barevný film se musí vyvolat do několika týdnů po expozici a musí být skladovaný v nízké teplotě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Protože jsem musel opravit chybu v odpovědi, doplňuji použití digitálního obrazového záznamu, ještě uložením na SD kartu. Pak je možno tedy, tato videa prohlížet i na těch smartphonech, nebo tabletech.

před 2272 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

POKUD jde opravdu o film, pak moje zkušenost s barevným fotografickým filmem (a teď už si nejsem jist jestli šlo o negativ nebo pozitiv) říká, že by to vyvolat jít mělo. Nicméně ten film tím časem trpí. Resp. čím déle tím horší kvalita. Nicméně k rozeznání by to stále být mělo. Ale to co jsem nechával vyvolávat já byla víceméně dokumentární fotografie ze stavby (po otci) – bez uměleckých ambic. Přesto se člověk co byl ochoten mi to vyvolat stále ujišťoval zda o to vzhledem k očekávanému poškození stojím…

před 2272 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek