Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Centrální vysavač

Zdravím všechny, uvažuji v rodinnem domku nainstalovat centr. vysavač. Dosud používám klasický, celkem výkonný vys. ETA Neptun. Prosím znalé lidi v tomto oboru jaké mají zkušenosti s CV, příp. odkaz jaký typ používají apod. Za moudré i ostatní rady moc děkuji.

Předmět Autor Datum
www.soteko.cz ;-)
RITCHI 20.12.2009 21:23
RITCHI
Zdravím.připadá mi pořizovací cena vysoká a k tomu to tahání té dlouhé hadice taky jistě nic moc.rad…
hejhej 21.12.2009 12:20
hejhej
Pořizovací cena je možná vyšší, ale není to právě na těch 5 let. Kolikrát jsi zkusil tu dlouhou hadi…
rokator 21.12.2009 13:03
rokator
Máme centrální vysavač BEAM, agregát SC 325 Serenity 3.0 s výkonem 530 AirWattů. Potrubí v domě je 2…
rokator 21.12.2009 12:57
rokator
Díky všem za odpovědi na můj dotaz ohledně CV. Ještě se ptám rokatora jak si mám představit tu hadic…
chachar 21.12.2009 21:42
chachar
Centrál jsem si nechal zabudovat v květnu 2000 do RD. Tudíž mohu říci, že mám dostatek zkušeností. D…
vaccent 21.12.2009 22:33
vaccent
Dobrý den,píšete 1,2KW,tak to musí mít opravdu velký výkon,kdyř vezmu v potaz délku potrubí včetně z…
Lubomír 22.12.2009 09:35
Lubomír
Zdravím všechny. Co mne na tomto foru fascinuje, je fakt, že nejvíce pochybností vždy vyjadřují ti,…
vaccent 22.12.2009 18:34
vaccent
Je fakt že centrální vysavače mají vyšší sací výkon. Ten váš 1600w vysavač bude mít sací výkon kolem…
MM_tank 22.12.2009 23:17
MM_tank
Přesně jak píše vaccent - obyčejná hadice bez vypínače spustí vysávání zasunutím do zásuvky (tu mám…
rokator 22.12.2009 08:23
rokator
Vážený obchodní zástupče centrálních vysavačů,taky mám rodinný domek ,s malým ručním výkonným vysava…
Pajoš 22.12.2009 21:46
Pajoš
"Vážený" Pajoši, vidím, že lidé určitým IQ využívají toto forum nevím proč k osočování jiných a niko…
vaccent 22.12.2009 22:14
vaccent
Dobrý večer,docela mě toto téma zajímá,tak hledám,našel jsem tyto stránky: http://www.centralni-vysa…
Lubomír 23.12.2009 00:14
Lubomír
Oklep filtru - u toho našeho je to řešeno tak, že uprostřed filtru je všito závaží. Při vypnutí vysá…
rokator 23.12.2009 00:43
rokator
Těsně vedle, děvče - nejsem zástupce ničeho. Výhody, které jsem uvedl, jsou výhody, pro které jsem s…
rokator 22.12.2009 23:31
rokator
Mohl bys udělat fotku toho vysavače? Zajímá mě hlavně to vysávání popela a kam se to tam lapá. Vždyť…
Prasak 23.12.2009 11:07
Prasak
Na vysávání popela je separátor - mezikus, který se napojí na běžnou vysávací hadici a má ještě jedn…
rokator 23.12.2009 11:24
rokator
To je super, to je použitelný i s normálním vysavačem. Ještě mít krb, tak si to taky pořídím :-) A v…
Prasak 23.12.2009 12:48
Prasak
Já mám ten separátor taky, ve spojení s normálním vysavačem vysaju všechno. Pokud netopíš v krbu lig…
strejdabrabenec 23.12.2009 16:35
strejdabrabenec
Dobrý den,je to tak jak již bylo uvedeno,další prostorná nádoba,celé se to připojí na stávající vysa…
Lubomír 23.12.2009 11:50
Lubomír
Dobrý den, mně se osobně líbí tento http://www.centralnivysavace.cz/centralni-vysavace -cyclovac/cen…
JanaJ 24.10.2011 15:23
JanaJ
OT: A dá se objednat jen ta obsluha bez separátoru?:-) poslední
Kachlík 24.10.2011 18:02
Kachlík

Máme centrální vysavač BEAM, agregát SC 325 Serenity 3.0 s výkonem 530 AirWattů. Potrubí v domě je 21 m, jedna zásuvka v přízemí, druhá v patře, k tomu vysávací štěrbina v soklu kuchyňské linky (ta je možná zbytečná). Máme k tomu dvě hadice, jedna je 9 m s vypínáním, druhá je 8 m bez vypínání. Agregát je umístěn v garáži, v domě slyšet není, při vysávání slyšíš jen hluk od ústí hadice. Je k tomu ještě univerzální kartáč, kartáč na prach, turbinový kartáč, teleskopická chromovaná trubka, hubice na čalounění a štěrbinová hubice.

Protože máme krbovou teplovodní vložku, vzali jsme si k tomu ještě 23 litrový nerezový separátor na vysávání popela - k nezaplacení.

Z jedné zásuvky bez problémů vysaješ celé patro, nic nemusíš přenášet, hadice je lehčí než většina malých vysavačů, zvládá to bez problémů 11ti letá dcera.

Díky všem za odpovědi na můj dotaz ohledně CV. Ještě se ptám rokatora jak si mám představit tu hadici co nevypíná, jakým způsobem se vysavač vypne/zapne? taky co značí Airwatty? chápu výkon elektrický, ale AirWatt?
Asi toho ještě neznám hodně a proto se ptám. Můj hlavní důvod pro CV není to abych šel s dobou, ale abych se zbavil kejchání, prskání, očí červených jako králík po kažkdém vysáv. Asi nějáká slergie nebo co. Tak zatím díky ještě jednou.

Centrál jsem si nechal zabudovat v květnu 2000 do RD. Tudíž mohu říci, že mám dostatek zkušeností. Doporučení- jedině CV a vysavač ať obyč či jakékoli předražené vodní, bezsáčkové a jiné nesmysly nikdy více. Výrobce Beam, el. příkon 1,2 kW,1 zásuvka patro, 1zásuvka přízemí, 1 zásuvka hosp. část s garáží a mojí trucovnou, kterou se mnou sdílí 14-ti letý labrador (a to je z něj chlupů).2 osmimerové hadice bez vypinače (tyto hadice spínají agregát vsunutím koncovky do zděře ve zdi- hadice s vypinačem má v hadici zalitý dvojvodič a agr. se spouští vyp. na koncovce hadice).Agregát ve sklepu. Hlavní výhoda- výfuk je mimo objekt, při vysávání se doma nic nevíří,není cítit ozon vznikající jiskřením konutátoru motoru atd atd. Náklady od zabudování? 1x půl kila za nový filtrační vak -více ani korunu. Dalo by se pokračovat dále, ale vznikla by asi menší božura.Chcete-li vědět více viz vaccent1@seznam.cz. Schvaluji záměr a zdravím

Dobrý den,píšete 1,2KW,tak to musí mít opravdu velký výkon,kdyř vezmu v potaz délku potrubí včetně ztrát na podtlaku.Na slušné centrální vysávání musí být výkon podstatně vyšší,hlavně mi nepište,že je to jiný systém než jinde,prostě je to dáno watáží.Mám doma obyčejný vysavač příkon 1600W ,hadice včetně trubky okolo čtyřech metrů a saje to OK,ale je to na hranici.Ty dlouhé rozvody co se zde uvádí okolo 20 a více metrů a tak malé příkony je nesmysl.Prošlo mi rukama několik průmyslových vysavačů ,včetně výkonných centrálních v práci v zemědělském podniku,kde se s nimi sálo naprosto vše.
Než koupíte,tak raději navštivte přímo někoho kdo to doma má a můžete sami posoudit.Nebo posbírejte po baráku hadice co máte,pospojte,připojte výkonný vysavač a uvidíte,že každý metr neskutečně snižuje výkon.Někdy mám pocit,že se zde objevují prodejci,kteří vychvalují,nenechte se napálit.Jen malý dodatek,podobně je to s tlakovými myčkami,až když jsem odzkoušel myčku od kámoše,tak jsem koupil podle parametrů jeho myčky,sice jinou modelem,ale vše OK.

Zdravím všechny. Co mne na tomto foru fascinuje, je fakt, že nejvíce pochybností vždy vyjadřují ti, kteří diskutovanou věc či problém doma nemají či ji znají jen z doslechu. Porovnávat 20 m hadice s potrubím majícím světlost asi 50 mm, speciálně tvarované fitinky, potrubí uvnitř povlakované teflonem je asi neporovnatelné. Co je ale podstatné je rozhodnutí uvažovat o CV fe fázi hrubé stavby, kdy se dá délka potrubí optimalizovat. Můj RD je dlouhý přes 16 m, přesto nejdelší potr. větev nepřekračuje 10 m. Vaše slova "hlavně mi nepište ...." budí trpké pousmání- porovnejtr velikost turbíny, plochu filtru, odpor papírového sáčku, odpory filtrů za motorem, abyste si po místnosti nerozprášil mikročástice prachu a dalo by se pokračovat. U CV nejsou žádné nesmysly jako Hepa a pod. které stejně musíte pravidelně měnit, u CV neexistuje fakt, že účinnost vysávání klesá v závislosti na zaplnění filtr. sáčku.Jak jsem z vašeho příspěvku pochopil, jste zřejmě člověk znalý, tak si všechny výše popsané odpory spočítejte a dojdete k závěru, že vše ve Wattech není.Chachar logicky sbírá informace, aby se mohl fundovaně rozhodnout, zda A či B. Mohu jej ubezpečit, že např. plzeňská fima přistupuje k zákazníkovi naprosto korektně a funovaně, vše změří a propočítá a doporučí i příslušný agregát.
Pro zajímavost- těžištěm jejich činnosti nejsou jen RD- možná i díky pochybovačům, ale zejména velké hotely a penziony, tam jistě je účinnost prvořadá. Zdravím.

Je fakt že centrální vysavače mají vyšší sací výkon. Ten váš 1600w vysavač bude mít sací výkon kolem 300w, spíš méně. Poměrně luxusní vysavač s příkonem 2200W má sací výkon 500W. http://shop.briard.cz/p/vysavac-performer-2-200w-s aci-vykon-standard-iec-500w-velmi-nizka-hlucnost-7 8-dba-dalkove-ovladani-1711780

Ten 2x větší sací výkon při nižší spotřebě bych tomu centrálu věřil.

Přesně jak píše vaccent - obyčejná hadice bez vypínače spustí vysávání zasunutím do zásuvky (tu mám v garáži), hadice lepší má na rukojeti další vypínač, je to šikovné.

Ty AirWatty jsou jednotka pro sací výkon. Nevím, na kolik je to správně, ale u centrálních vysavačů se běžně používá.

Vážený obchodní zástupče centrálních vysavačů,taky mám rodinný domek ,s malým ručním výkonným vysavačem v hodnotě cca 5000kč a ročním nákladem 150kč na sáčky plus elektrická energie.Mimochodem,rodina se těší pevnému zdraví bez záprašených plic a slyší perfektně.Také u nás tuhle práci vykonává nejmadší člen rodiny,syn. Ps-Ted prosím vaše náklady ??? Výhody již jsem četl !

"Vážený" Pajoši, vidím, že lidé určitým IQ využívají toto forum nevím proč k osočování jiných a nikoli ke konstruktivní diskuzi. Zřejmě primitivně předpokládáte, že jsem já, či někdo jiný se stejným názorem dealerem CV. Byla zde položena slušná otázka zájemce o CV a já jen slušně objasnil, na co se tazatel ptal. Přesto odpovím: V roce 2000, kdy CV začaly pronikat na náš trh byla celková investice vč.veškerého příslušenství a montáže 35.000,- Kč. Od té doby mimo spotř.el. + výměny vaku za 500,- Kč v r.2007 ž á d n é jiné náklady. Např. ve stejné době byly prodávány jakési vysavače s vodní filtrací za cenu 60.000,-. Jsem rád, že jste spokojen s tím co máte a nic jiného Vám nevnucuji. Rovněž vám přeji i trochu životní pokory a vám i vaší rodině nadále pevné zdraví, užívejte si jej, protože nic netrvá věčně. Vaccent

Dobrý večer,docela mě toto téma zajímá,tak hledám,našel jsem tyto stránky: http://www.centralni-vysavace-husky.cz/produkty/vy savaci-jednotky/suche-vysavani.htm .Z technického hlediska je zajímavý HUSKY Q AIR CYKLONTM ,kde píší,že má centrální oklep filtru.Považuji to za velice dobrou věc,neboť jsem opravoval i aspirace a ty výkonné mají oklep také,tam je to řešeno mechanicky,po určité době excentr zvedne klapky a podtlak zmizí a prach z filtru odpadne do zásobníku a tím je filtr stále čistý a nebrzdí výkon aspirace.Není zde popsáno řešení.Je zde i výkonnější motor a v popisu,že agregát má dvě turbíny.Tomuto už bych rozuměl jinak,podobný dvouturbínový průmyslový má kámoš v autolakovně a maká leta bez problémů ke vší spokojenosti.Dobře vše zvažte,je to velká investice a věc na spoustu let,raději pořiďte výkonnější za více peněz,stojí to za to,než se pak trápit s neustálým čištěním z důvodu malého sacího výkonu.

Těsně vedle, děvče - nejsem zástupce ničeho. Výhody, které jsem uvedl, jsou výhody, pro které jsem se rozhodl CV pořídit. Zaplatili jsme 49.193,- a od té doby jen el. energie. Někomu se to může zdát neúměrně moc, já toho nelituji.

Samozřejmě jsem mohl třeba i popel z krbu vybírat lopatkou jako to dělá tisíce lidí, ale pro to pohodlí a čistotu jsem se rozhodl připlatit.

Ta zmínka o zdraví je fajn, kdybys měl doma alergika, tak bys poznal, že běžný vysavač při vysávání zvíří prachu docela dost - a pak bys možná ocenil tu možnost vysávat bez tohoto efektu.

Mimochodem, kolikrát jsi zkusil vysát pomocí CV? Nejvíc to kritizují ti, co to ani nedrželi v ruce...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru