Předmět Autor Datum
Je to otázka peněz, pohodlí, preferencí. Já bych do toho nešel, ušetřené peníze bych dokázal utrati…
L-Core 24.02.2012 09:04
L-Core
Já bych o centrální vysavači uvažoval jedině v případě novostavby, kde bych si naplánoval všechny ro…
FilipS 24.02.2012 10:41
FilipS
Rozhodně vyplatí. Hlavně je to tiché, kravál si to dělá v garáži nebo někde ve sklepě. Nedovedu si p…
generál Failure 24.02.2012 11:05
generál Failure
Na kolik to tak asi vyjde i s instalací? Na internetu jsou ceny komponent, ale nějaký příklad systém…
FilipS 24.02.2012 11:17
FilipS
Už nevím - pořizovali jsme to současně se stavbou baráku a tam je tolik věcí a lítaj peníze jak v pr… poslední
generál Failure 25.02.2012 11:33
generál Failure
http://kutilska.poradna.net/q/view/16473-centralni -vysavac?
rokator 24.02.2012 11:56
rokator
Rokator výše uvedl odkaz na vlákno, kde již byla problematika CV podrobně popsána. Oba tam máme své…
vaccent1 24.02.2012 20:58
vaccent1

Je to otázka peněz, pohodlí, preferencí.

Já bych do toho nešel, ušetřené peníze bych dokázal utratit (ze svého hlediska) určitě lépe. Mimo jiné bych se bál případných oprav (opět sekání); obyčejný vysavač, který dosloužil, jde jednoduše za pár tisíc nahradit novým.

Pokud bychom byli doma alergici, možná bych svůj pohled na CV modifikoval.

Já bych o centrální vysavači uvažoval jedině v případě novostavby, kde bych si naplánoval všechny rozvody, a kdybych měl hodně peněz nazbyt. Osobně mi nečiní problém používat klasický vysavač. Za ušetřené peníze se dá jet třeba na solidní dovolenou.

Rozhodně vyplatí. Hlavně je to tiché, kravál si to dělá v garáži nebo někde ve sklepě. Nedovedu si představit, že bychom se vrátili k normálnímu vysavači co se pořád někam musí nosit a tahat a vysypávat z něj prach. Centrální se vysypává tak jednou za půl roku - když nezapomenu :-)

Rokator výše uvedl odkaz na vlákno, kde již byla problematika CV podrobně popsána. Oba tam máme své příspěvky, já ještě pod "vaccent". Bez opakování toho, co již bylo napsáno.
V každém případě při rekonstrukci nechat zabudovat potrubní rozvody. Částka na ně je asi 20% celkové investice, kterou zaplatíte samostatně. Kdy si necháte osadit agregát a zakoupíte příslušenství je zcela na Vás, po ukončení rekonstrukce či za rok nebo déle.
Zkušenost pro ty, kteří již CV mají více let- po 11-ti letech jsem pozoroval zvýšený hluk motoru. Kontaktoval jsem dodavatele s poptávkou na nová ložiska, ten mi doporučil používat CV dále, dokud se motor nerozpadne a pak mi dodají nový agregát. Opravy se prý nedělají.
Po výměně ložisek (ZKL) hluk stejný. Po konzultaci s prodejcem ložisek jsem motor osadil ložisky SKF prov. RS a za označením je C- pro vysoké obrátky. Motor běží jako nový. Výměna ložisek snadná, nezabere více než hodinu.
Zpět k Vašemu dotazu- jednoznačně si nechat zabudovat potrubí pro CV nyní při rekonstrukci. A nevšímat si reakcí "radilů" osočujících přispěvatele. (platí pro jmenované předchozí vlákno). Proč při poruše sekat??? Jedině, když Vám při stavbě zedníci prorazí a zabetonují trubku. Ucpání vedení nehrozí -vstupní otvor je menší než světlost vedení a fitinek. Takže jediné opravy se mohou dělat na agregátu (visí na 1 držáku), či na příslušenství. Zdravím Vás.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru