Avatar uživatele
edguy

Mám exekutorem blokovaný účet,zaměstnavatel i když poslal na ex část mzdy,zbytek výplaty mi poslal na blokovaný účet,na

který se nedostanu.Mluvil jsem s exekutorem,ten říkal,že to tam posílat neměl.on své peníze dostal.Nemám tudíž žádné peníze pro svoji rodinu,nemám z čeho platit úvěr bance,hypotéku,škol­ku.Svoji chybu nechce uznat,musel jsem si vzít i dovolenou,nemám se jak dostat do práce.Co s tím?díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4085 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mapel

Odpoveď byla označena jako užitečná

Nejdříve se domluv se zaměstnavatelem, aby jsi mzdu dostával v hotovosti nebo na jiný účet (třeba matky). Od letošního roku je zabavitelný účet i manželky. Je potřebné ošetřit účet i manželky a nechat si sociální příspěvky zasílat složenkou. Některé banky vedou i srážky a nezabavitelné minimum. Účtují si však velký poplatek a zbytečně pak přicházíš o peníze. To co exekutor zabavil na umoření dluhu už nedostaneš. Pokus se to vyřešit půjčkou v rámci rodiny a okamžitě ošetřit příjmy budoucí.
Doplňuji:
Pro vyvrácení mýtů.
Exekutor zaměstnavateli oznamuje částku, kterou dlužník dluží a to samé obdrží i povinný. Zaměstnavatel potom strhává částku nad nezabavitelné minimum. To je určeno zákonem a každý rok se mění a je závislé na počtu vyživujících osob, na tom, zda exekuce je přednostní atd. Schopná účetní je to schopna na firmě vysvětlit. Exekutor nikdy nemůže oznámit, kolik má zaměstnavatel strhnout z platu. Nemá k dispozici příslušné údaje. Ověřeno u Exekutorské komory!

Upravil/a: Mapel

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Zaměstnavatel dostává od exekutora písemné rozhodnutí. V něm by měla být uvedena i částka, kterou má měsíčně exekutor obdržet. Při exekuci je automatické, že zjistitelné účty dlužníka jsou zablokovány až do doby uhrazení celé částky exekucí dotčené.
Pokud jste domluven na splátkách, tak by měl exekutor Váš účet odblokovat, nebo byste se měl se zaměstnavatelem domluvit, že Vám bude zbytek výplaty posílat na jiný účet, nebo vyplácet hotově.
Teď je to skutečně jen na domluvě mezi zaměstnavatelem a Vámi. Nechte si od něj předložit rozhodnutí exekutora a v rámci tohoto dokladu se domlouvejte na možnostech, jak celou záležitost vyřešit.
Nepůjde to tak rychle, abyste všechny své pravidelné resty dokázal včas vyřešit. Chce to tedy obtelefonovat nebo písemně obeslat všechny, jimž díky tomuto nedopatření dlužíte peníze, situaci jim vysvětlit a domluvit se na nějakém náhradním řešení. Konejte ihned. Každý věřitel bere jako „polehčující okolnost“, když se má dlužník snahu domluvit a svou situaci řeší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nicozjb

le aktuálního znění o.s.ř. (§
304b o.s.ř.) má povinný právo
na vyplacení dvojnásobku
životního minima jednotlivce
dle zvláštního právního
předpisu (zákon č. 110/2006
Sb. o životním minimu) loni to zvedly dělá to necelých 7tisíc jde to jednou po dobu exekuce.
Doplňuji:
Jen doplním zaměstnavatel odesílá peníze tam kam jste mu uvedl tudíž není chyba na jeho straně . v momentě když jste zjistil obestavení účtu měl jste si domluvit jiný účet jelikož máte děti udělejte si účet na děti tam exe nemůže a třeba kb má od 6let kartu výběr sic 500týden ale máte to vše bez poplatků

Upravil/a: Nicozjb

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek