Avatar uživatele
flower-go

Mám hudební sluch ?

když zpívá nebo hjraje někod druhý, tak nemám velký porblém poznat, jestli zpívá dobře nebo ne, ale u sebe nedokážu dobře zazpívat to samé. je ¨to hodně i tím, že nemám velký rozsah a nedokážu ten hlas stimulovat jak bych chtěla. S rytmytkou problémy nemám, chytnu se bez problémů ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? chudst, tom004 před 4788 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
michael69

Pro nnn1: Pokud někdo pozná,že někdo zpívá místo tónu C tón D,tak má tzv. absolutní sluch.Ten je ale spíše vyjímkou.Můj učitel na „lidušce“ když slyšel třeba z okna zahoukat v dálce vlak,tak věděl co je to za tón.To znamená,že poznal,že vlak houkal třeba tón g.To ale drtivá většina hudebníků takto nedokáže určit.
K otázce:V mládí jsem chodil s dívkou,která studovala klavír na AMU a zpívat jí to moc nešlo.Většina lidí hudební sluch má akorát není rozvinutý.Většinou to ani tito lidé netuší.To že si dokáží zazpívat písničku z radia poměrně čistě, berou jako samozřejmost.Také jsou různé stupně hudebního sluchu,hudební paměti a muzikálnosti vůbec. Hudební sluch se pozná podle toho,zda dokáže dotyčný přesně opakovat vyťukaný,nebo vytleskaný rytmus,dokáže zaintonovat jednoduchou písničku(třeba Pec nám spadla)To bohatě stačí na zjištění zda dotyčný „slyší“ či nikoliv.Jelikož jsem hudbu léta studoval,tak mohu říci,že když se dívám třeba na ty soutěže jako Superstar a pod. tak stačí, aby dotyčný otevřel ústa a už při prvních dvou tonech vím zda má sluch či ne.Pokud někdo nemá hudební sluch,tak i kdyby se zbláznil,tak z něho muzikant nebude.Nemá proto předpoklady.Lidé s hudebním sluchem se většinou dobře učí jazyky,bývají často i jinak umělecky založení,stávají se z nich činoherci,uči­telé,zastávají prostě různá kreativní zaměstnání.Většinou jim nejde matematika a nebo pomaleji než jiným. To jen z mých zkušeností z dětmi,které jsem kdysi učil na LŠU,dnes na ZUŠ.
Pokud chcete zjistit jak to s Vámi je,nechte se přezkoušet nějakým muzikantem (nejlépe profíkem) či učitelem na ZUŠ.Tam si ale dejte pozor aby ve Vás neviděli potencionální zdroj peněz a nenadržovali :D Ještě dodám,že intenzivní hudební činností(hraním na hud. nástroj či zpěvem) se hudební sluch prohlubuje.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Nejsnazší je zajít do hudební školy. Tam je dost odborníků,kteří to posoudí nejlépe.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
chudst

Sluch a hlas je neco jineho :) Mate-li dobry hudebni sluch, poznate, ze nekdo zazpival neco o ton nebo o pulton jinak, dokazete rozlisit jednotlive hudebni nastroje v orchestru, apod.

To, ze to nezazpivate je vec hlasu. A to chce jen cvicit a cvicit. O neco se to zlepsi – ale tady je talent proste potreba. Nekdo uzpiva „vse“ a jiny je rad, kdyz zazpiva nejakou pisnicku v zakladni tonine. Zkuste se zeptat nejake nejpovolanejsi osoby, jak to vidi ona – nejakeho ucitele/ucitelky zpevu. Ta ma zkusenosti a rekne vam nejpresnejsi nazor.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nnn1

Myslím, že pokud dokážete rozpoznat, že někdo zpívá např. tón D, místo C, tak ten hudební sluch máte.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek