Avatar uživatele
lucass

Mám jít na vysokou školu, nebo jít makat?

Mám již po střední škole a učit se mne nebaví(nejsem studijní typ) natož sedět ve škole dalších 5 let,ale na druhou stránku dělat zas za pár korun otroka v nějáké podřadné práci.Mají vysokoškoláci velké výhody o proti středoškolákům?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4786 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Andělé

Rozhodnutí je jen na Vás.Pokud podlehnete lenosti a nechuti,tak se smiřte s prací odpovídajícímu Vašemu vzdělání.Sama studuji posledním rokem a vzpomínám si,jak jsem v 1.ročníku měla strach,že na to nemám a do učení jsem se musela nutit,nebot se mi též nechtělo.Ale překonala jsem se,kvůli lenosti jsem se nechtěla vzdát.Nic není v životě zadarmo.Pokud zvolíte studium,vemte si s sebou trpělivost,vy­trvalost a píli,které Vám pomohou k cíli.Je to stejné i v životě.Každý člověk dřív nebo později pochopí,že vlastní snaha a píle mu dopomohou k splnění svých snů.Jinak práce se středoškolským vzděláním se najde také pěkná,jen to často není hned.Ale vysokoškolské vzdělání nabízí rozsáhlejší obzory 😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
BEAES

Makačky se nevyhnete, co já znám vysokoškoláky, tak si všichni ke studiu musí vydělávat prací, pokud jich rodiče extra nedotují. Ona ta vysoká, je docela drahá záležitost. Ale pokud nejste studijní typ, tak bych si raději našla práci, třeba vás bude bavit, já když byla mladá, tak jsem si vydělala také minimum a nějak se to neřešilo. Třeba budete mít štěstí na dobře placenou práci, ono také záleží, jakou tu stř. školu máte.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
venkovan

Běž makat. Podle toho co jsi napsal, je pro tebe vysoká škola ztráta času, protože ani nevíš proč bys jí měl studovat.
A nezapomeň, že špatný vysokoškolák může, a často dělá podřednou práci stejně jako špatný vyučenec či středoškolák. A naopak.
Nechápu otázku jaké mají mít vysokoškoláci výhody?
Podívej se třeba na chirurga. Řezník s vysokoškolským diplomem, s vysokou odpovědností, často velmi tvrdá, několika hodinová práce kde nesmí udělat výraznou chybu, takže i psychický zahul, plat okolo 50 tísíc a domu si jatárka prakticky nepřinese. Vyučený řezník, jak to fikne, tak to je, po chvíli se naučí řezat tak aby mu zbylo domu, v zimě o víkendech obrazí i nějakou zabíječku a oficiální plat sice zdánlivě menší, ale čistá hlava.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Běž studovat a pak do politiky tam nezáleží jestli jsi dobrý nebo né,vždyť vydíš kdo tam je.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
poa.li

Svého času jsem se na to díval úplně stejně jako Vy. Dodnes si velmi, velmi vyčítám, že jsem studovat nešel… Považuju to za jednu z největších chyb, které jsem udělal.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek