Avatar uživatele
igi

Mám nechat 3 malé děti,když partnerka neustálé lže,a dělá problémy?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, hanny 2, blato, franku před 4412 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

To jsou dvě otázky v jedné. Když opustíte partnerku, neznamená to, že se musíte rozloučit i s dětmi.
Ale první věc, která mne zaráží – Proč máte tři potomky s touto osobou? To se tak problematicky projevuje až teď?
Zkuste zapátrat po tom, co ji k tomu vede, proč dělá problémy (proč je má), jaké nastaly ve vašem vztahu v poslední době změny, nenastalo i jisté rozčarování ze vztahu u vás? Přibyly starosti? Od toho jste partneři, abyste si společně pomáhali a problémy spolu řešili a hlavně – pomáhali jeden druhému.
Zkuste si promluvit, naprosto otevřeně. Navrhuji společné sezení v partnerské poradně.
Jestli je to dočasná krize a vy ji překonáte, vztah to sice na první pohled naruší, ale zase máte ponaučení o tom, čeho se vyvarovat do budoucna. Pokud je situace již neúnosná a jediným řešením shledáte rozchod, jen kvůli dětem spolu nezůstávejte. Zlé a disharmonické prostředí vycítí a kvalitní život v takové nefunkční rodině nečeká nikoho z vás.
Jen pro příklad: Z vlastní praxe znám pár, který spolu zůstal asi třicet let, přičemž žena strávila skoro deset let v různých protialkoholních zařízeních, neboť ji pití skutečně bavilo. Muž se snažil, staral se o děti a zabezpečoval rodinu, zatímco žena byla promiskuitní, dělala dluhy a ostudu, kde se dalo. Špatně dopadli všichni. Muž začal pít nakonec rezignovaně také, děti si nestabilní rodinu kompenzovaly po svém – veskrze negativně. Byl to ryzí příklad toho, jak k sobě někteří lidé skutečně „nepasují“ a jak na špatný výběr partnera nepomůže ani ústavní léčba, ani zájem okolí ani dobré slovo. Přehnaně tolerantní chování „slabšího“ z partnerů vede pouze k pomalé, ale jisté sebedestrukci – jeho samého, i vztahu celkově.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
verunka483

Vzhledem k tomu jaké problémy… Ale nedoporučovala bych. Děti mají ve svých rodičích vzor a bude se v jejich životě odrážet to, kde a s kým vyrůstají.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Igi, to je hodně složitá situace. Tři malé děti potřebují mámu i tátu. V manželství založeném na lži, přetvářce a problémech se dlouhodobě fungovat nedá. Hlavně ne s ohledem na děti.
Situaci jednou vyřešit budete muset. Je otázka, co udělat s dětmi, jestli si je rozdělíte, nebo se budete na jejich výchově dál spolupodílet.
Je to velmi citlivé téma a jednoznačnou odpověď Vám nikdo nejspíš nedá. Bude třeba se s ženou, která Vám lže, nějak domluvit. Situace je to opravdu velmi složitá, ale pokud za sebe necháte hovořit právníky, bude nejen složitá, ale i finančně nákladná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Rozhodně, na 1000% se nevyplatí zůstávat spolu jen kvůli dětem. Ty to odnesou nejhůř, začas budou potřebovat pomoc odborníků, potáhne se to s nimi celý život, budou mít narušenou psychiku, žádné sebevědomí, zřejmě budou také lhát, mít problémy s vlastním partnerským životem. Radím si říci datum, kdy budete mít oba klid a žádné povinnosti a v klidu si spolu sednout a promluvit si s úvodem, že se jedná o velice vážné téma a že výsledek rozhovoru rozhodne o tom, co bude s vámi všemi dál, aby si partnerka nemyslela, že jí chcete, možná že poněkolikáté, jen domlouvat či jí vynadat. neoddalujte to, jde o vaše děti, jací z nich vyrostou lidé

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek