Avatar uživatele
tana2002

Mám nechat být bolavé koleno?

Ahojky všichni, potřebovala bych poradit, minulé úterý jsem byla na tréninku a hodně jsem se oprela o moje koleno a dupla, protože mi to nešlo a křuplo mi v něm, teď mám na něm modřiny a je otekle, nemohu ho natáhnout a hodně bolí. Už bych šla k doktorce, aby mi s tím něco udělala, protože už v to sotva chodím, ale připadá mi, že tam mamka semnou nechce jít a vyhýbá se tomu a nechce se mi ji to stále připomínat, myslíte si že to mám nechat být? Koleno si už od toho minulého úterý chladim a mažu ibalginem a mám klidovy režim, ale nějak to nepomohlo.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2605 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Stalo se mně něco podobného, i když ne při sportu. Šla jsem dolů po mokrých schodech, na nohou jsem měla nazuté kozačky, byly na podpadku.

Čert prý nikdy nespí, v kozačkách jsem šlápla na okraj mokrého schodu. Bylo po dešti. Detaily si už nepamatuji. Jen to, že jsem se ocitla na pevné podlaze. Zkoušela jsem, zda se postavím na nohy. V pořádku, přiléhající kozačky zřejmě zabránily vymknutí kotníku.

Podcenila jsem koleno. Na druhý den hrálo barvami – převažovala téměř „černá“. Modřiny se vstřebaly, zdálo se, že jsem pád „přežila“ bez následků.

Bohužel, omyl! Asi za dva či tři měsíce začalo koleno bolet, při chůzi nejvíc. Navštívila jsem tedy ortopéda. Vynadal mně, zjistil totiž, že nevydržel pohromadě meniskus.

Na sádru bylo pozdě, takže jsem dlouho chodila na rehabilitaci a další procedury.

Běžte k lékaři, snad nebude pozdě.

Lepší než ibalgin, je arnika. Mám vyzkoušené u dalšího úrazu. Nějak na mě působí příliš přitažlivost zemská, nebo často spíš to, že jsou schody při nestálém spěchu velkou překážkou.

„Arnika, její nejdůležitjěí substancí je helanalin, který mírní bolesti, potlačuje záněty a působí antisepticky. Tím se arnika řadí k rychlým pomocníkům pro případy pohmožděnin, otoků, naraženin. Používá se jako mast.“
https://www.zdra­ve.cz/nastroje/en­cyklopedie/bab­ske-rady/2917-arnika-na-bolest-a-jako-desinfekce/

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?tana2002 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

A musí k doktorovi s tebou máma? To snad zvládneš i bez ní, když to bolí, tak tam jdi.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Promiň mi můj názor, ale dle tvých otázek se mi zdá, že jsi trochu „hypochondr“. Pokud tě to opravdu hodně bolí, pak je nutná návštěva lékaře. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Osobně bych neriskoval a co nejdříve zašel k lékaři. Mohl by z toho vzniknout i závažný problém.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Každopádně „upaluj“ k doktorovi na ortopedii. Může jít o natržený, nebo utržený „meniskus“ a to není legrace. Mohla by jsi i na to koleno zchromnout. Nechci Tě strašit, ale neber to na lehkou váhu. A dosti se divím Tvé matce. Tak tam jdi třeba sama, pokud nemá maminka čas.

před 2604 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek