Avatar uživatele
anytrama

Mám nárok dělat jen ranní směny nastupuji do práce po MD a jsem samoživitelka?

Dobrý dn,chtěla bych se zeptat,jestli mám nárok dělat jen ranní směny nastupuji do práce po MD a jsem samoživitelka­.Děkuji za odpověď

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3395 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
MartinaOL

§ 241
(1) Zaměstnavatel je povinen přihlížet při zařazování zaměstnanců do směn též k potřebám zaměstnankyň a zaměstnanců pečujících o děti.
(2) Požádá-li zaměstnankyně nebo zaměstnanec pečující o dítě mladší než 15 let, těhotná zaměstnankyně nebo zaměstnanec, který prokáže, že převážně sám dlouhodobě pečuje o převážně nebo úplně bezmocnou fyzickou osobu, o kratší pracovní dobu nebo jinou vhodnou úpravu stanovené týdenní pracovní doby, je zaměstnavatel povinen vyhovět žádosti, nebrání-li tomu vážné provozní důvody.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Ne, v Zákoníku práce nemá osamělý rodič pečující o dítě mladší 15 ti let žádná zvláštní práva. Ale můžeš se se zaměstnavatelm zkusit domluvit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

V § 241 (2) – ( viz odpověď „MartinaOL“ ) je uvedeno na konci … nebrání-li tomu vážné provozní důvody … a na toto se zaměstnavatelé odvolávají a spoléhají se na to, že se s nimi nebude nikdo soudit. S některým zaměstnavatelem se lze domluvit. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek