Avatar uživatele
Monika239

Mám oteklou a napuchlou kůži u prostředníčku na pravé ruce. Dost to bolí a taky v tom mám strašný tlak. Nevím co s tím,

Doplňuji:
Mám oteklou a napuchlou kůži u prostředníčku na pravé ruce. Dost to bolí a taky v tom mám strašný tlak. Nevím co s tím, ovšem záděr tam nemám. Poraďte prosím, nemůžu s tím nic dělat.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3993 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Žádná ranka po vpichu? Takhle mě totiž hned napadá reakce na bodnutí hmyzem.

Každé opuchnutí, pokud nesouvisí přímo s kloubem, bych nikdy neprohříval. Chce to naopak chladit! Vyndej si něco z mrazáku (pytlík mrazené zeleniny ap.) a přikládej si to na to. Mělo by to postupně oplasknout.
Pokud se to nebude lepšit, dojdi si s tím k lékaři.
Doplňuji:
Ocko, pokud má dotyčná kůži v daném místě nateklou, až to bolí (otok na hřbetu ruky je tím dost specifický), znamená to, že otok se už nemá kam dál rozpínat. Nemá tedy (v tomto případě) cenu podporovat další prokrvení horkou vodou. Ledování (v tomto případě) přináší okamžitou úlevu. K tomu tableta s protizánětlivým účinkem (Ibalgin, Ibuprofen ap.) a do pár hodin by měl být od toho pokoj.

Upravil/a: Pájo

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Zkus tu ruku namočit do teplé osolené vody. Vydrž co nejdéle a vodu si napusť raději teplejší. Tlak by měl po chvíli ustoupit. Až to povolí, tak zkus prohmatat, kde Tě vlastně prst bolí. Může to být zánět nehtového lůžka, šlachy, nebo kloubu (podle toho ve kterém místě Tě prst bolí). Někdy to přejde samo, ale doporučovala bych spíše vyhledat lékaře.
Doplňuji:
Pájo by sice nepoužil způsob, jak uvolnit napětí v oteklém článku prstu, přesto je ale tahle metoda odzkoušená a správná. Zabírá rychleji a spolehlivěji než ledování. Bolest většinou ustoupí během půl minuty. Odezní cukání v postižené tkáni a mnohdy i opadne otok.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pájo

Omlouvám se Vám za tykání, obvykle se mi to nestává…

před 3993 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek