Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mám problém se zapojením repráků 5.1 k PC. Kdo mi poradí? Prosím.

Zapojím repráky do PC kabely dávám tak jak se píše v návodu takže zelenej,červenej,oranžový ( v PC tedy modrý ). Vše mám tak jak se píše ale hrajou mi jenom 2 přední repráky. Subáč ani center ani dva 2 zadní repráky nechtějí hrát.Zkoumal jsem proč je tomu tak třeba v ovladacích panelech => zkuky => a nastavit repro na zvuk 5.1 ale nic restartuju PC a taky nic. Tak jsem zkusil nainstalovat nějaké ovladače na zvukovku jestli mi něco nechybí zvukovku mám na základní desce : MSI 09AC a zvukovka je : Realtek AC97 Audio. Nainstaloval jsem tedy toto : Realtek AC 97 Audio(Ovladač zvukové karty).zip a restartoval PC ale pořád nic. Nemůžu najít cestu k tomu abych mohl potvrdit v počítači že má zapojený repro 5.1 a všechno to tedy hrálo. Už mě nic nenapadá a fakt si nevím už rady. Help Plís.

Předmět Autor Datum
Pokud pouštíš stereo tak je logické že ti jdou jen 2 reproduktory. Musíš mít 5.1 signal. Ale pokud h…
wraithcz607 19.07.2012 19:06
wraithcz607
Pokud pouštím stereo tak by mi měli hrát přece všechny repráky ve stereu a hlavně se subáčem dohroma…
johny15 19.07.2012 19:17
johny15
v XP to máš skoro stejné. Pokud máš stereo to neznamená že ti bude hrát všech 6 repráků. Např hudba…
wraithcz607 19.07.2012 19:22
wraithcz607
vedle hodin máš nebo aspoň já jenom reproduktor na kterej když klikneš tak se ti ukáže hlasitost a n…
johny15 19.07.2012 19:38
johny15
omyl, pri stereu ti pojdu len predne dva repraky, ziadny subak. Existuje take nastavenie, no musis s…
shiro 19.07.2012 22:00
shiro
Taka kontrolna otazka. Si si isty, ze ta zvukovka podporuje 5.1 vystup? Ono sice AC'97 audio bolo de…
hzverbik 19.07.2012 21:41
hzverbik
Ahoj už si na to prosím ťa prišiel, ja mám prave teraz ten istý problém. Mne ide bud predné, alebo z… poslední
miki90 26.07.2012 21:05
miki90

Pokud pouštíš stereo tak je logické že ti jdou jen 2 reproduktory.
Musíš mít 5.1 signal.
Ale pokud hceš aby ti fungovalo všech 6 reproduktoru i ve stereu tak v nastavení krom 5.1 reproduktorů musíš ješte nastavit "doplnění reproduktorů" nekde to tam bude na zaškrtnutí.
Já to tam tedy aspon mám. :D a pak to funguje

Pokud máš win 7 tak,

Start, ovladací panely, Hardware a zvuk, Správce zvuku REALTEK HD (to otevři a tam hledej)

Pokud pouštím stereo tak by mi měli hrát přece všechny repráky ve stereu a hlavně se subáčem dohromady.A né jenom 2 repráky bez centru bez subáče bez zadních prostě bez ničeho. A mám XP nemám 7 takže nevím teď v kterým nastavení mám hledat Start, ovladací panely, Hardware a zvuk mám prohledaný celý a nemám pořad ani šajnu :D :/ co mám ještě zkoušet. : - ........

v XP to máš skoro stejné.
Pokud máš stereo to neznamená že ti bude hrát všech 6 repráků. Např hudba je ve formatu 2 stereo a tim párem jde jen levej a pravej přední.
Tak v ovladacích panelech najdi realtek AC97 nebo jak to je a pust ten program z tim ovladačem a nastavenim. A tam opět hledej doplnění reproduktorů.
Pak ti hraje všech 5.1 pokud máš 5.1 signal a pokud ho nemáš tak to samo doplní že levej hraje jak vpředu tak v zadu a pravej to samé.
Střed dělá "vejšky" a basák basy.

Ale i v XP máš program z ovladačem v ovladacích panelech a tam hledej. Je to tam jen už nemám XP takže te přesně nenavedu.

Ješte ten program bývá často pušten na pozadí vedle hodin. když to rozklikneš.

vedle hodin máš nebo aspoň já jenom reproduktor na kterej když klikneš tak se ti ukáže hlasitost a nebo když to otevřeš tak se ti ukáže Zvuky a zvuková zařízení - vlastnosti a tam si nastavím akorát že chci 5.1 ( upřesnit vlastnosti zvuku ) ale jinak doplnění tu nikde nemám. Teď jsem stáhl program sound effect neboli AC97 Audio Configuration ale tam se mi ukazuje jak kdybych neměl vubec žádný repráky zapojený Enviroment : a mužu tam dát akorát speaker nebo headphone a pak si mužu zadat prostředí jako kancelář aréna atd. ale nikde ani zmíňka o reprákách jako 2.1 , 5.1 atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru