Avatar uživatele
mosoj

Mám přejít od operátora ?

T-mobile mi nabízí mobilní tarif za 2,70 Kč / min.
Mám přejít od O2, kde platím 5.50 Kč / min.
Nemám rád změny.
Doplňuji:
Zajímavé názory,ale myslím si že neobjektivní. U O2 jsem od roku 1996 a nejsem pro ně žádný zákazník. V současné době utrácím během roku cca 400 – 600 Kč měsíčne a v posledním čtvrt roku tak 900 – 1200 Kč a to se musím hodně omezovat.
Minutu mám za 5,50 Kč. SMS za 2,50.
Sms posílám minimálně, většinou jsou účtovány SMS týkající se bankovnictví.
Internet nevím na co bych potřeboval v mobilu.

T -mobile nabízí za 360 Kč 135 min volání cena tedy vychází na 2,70 Kč do všech sítí !! 135 min u o2 pro mě znamená zaplatit 743 Kč.
Provolané minuty nad limit stojí sice 4,90 Kč ale zase se neprovolané minuty převádí do dalšího měsíce.
Je to sice na smlouvu 3 roky ale zase jsou ceny po tu dobu garantovány, žádné zdražování.
SMS 1,50 a odečítá se to z toho kreditu 360 Kč.

Prosím ukažte mi jiný tarif který by se tomu za 360 Kč/ měsíc vyrovnal.

Jo a otravování a dělání si legrace ze zákazníka O2 umí velice dobře.
Při dobití kreditu přes GSM banking mě přijde
10 SMS zpráv a upozornění na zaručenou výhru.
Když už se obtěžujete výhru vybrat tak se dozvíte že jste vyhrál 10 min volání ze zahraničí nebo jinou ptákovinu a to se všechno musí vybrat v jeden daný den.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: mosoj

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? GM, tom004, anonym, suaeda před 4709 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Rozhodující je jaký chtějí měsíční paušál. Většinou to mají vykalkulováno tak, že volné minuty odpovídají plné taxe a teprve co je nad limit bývá zlevněné. A pozor, ještě je tu jedna finta – na rozdíl od EU počítá O2 i T-mobile KAŽDOU ZAPOČATOU MINUTU! Což je cca o 30% vyšší platba než za skutečně provolané sekundy. Jediný, kdo účtuje reálný čas, je Vodafon, kde sice vyjde minuta nejlevněji, ale pouze ve vlastní síti. Do cizích sítí to vychází dráže, obvykle na úrovni srovnatelné s konkurencí. Přesto pro soukromá volání a SMS je Vodafone nejpřijatelnější, díky čemuž k němu v posledích letech přešlo poměrně dost klientů. Navíc mají tarify bez podmínky uzavírat 2-letou smlouvu.
A ještě jedna drobnost, na O2 lze poslat zdarma SMS z netu do 60 znaků + reklama, T-mobile jen s registrací jejich GSM, kdežto Vodafone až 600 znaků a bez reklamy.
Doplněno: ještě mne napadá, že na netu jsou 2 kalkulátory na mobily, kde si člověk zadá jednotlivé parametry, kolik platí dosud, kolik provolá a jaké služby potřebuje a vyjde optimální konfigurace a nejvýhodnější operátor. A mimochodem poznámka o garantované ceně na 3 roky je spíše úsměvná, protože v ČR je 3. nejdražší hovorné v EU a postupně se snižuje vlivem evropské legislativy. U nás má každý operátor svou síť, což je neúměrně prodražuje. Např. v Německu mají společnou celospolkovou síť a operátoři si jen vzájemně přeúčtovávají provozní náklady, které jsou mnohem menší než u nás, v neposlední řadě i díky 8× většímu trhu (počtu klientů).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
chudst

A jak to mate s SMSkama? A s ostatnim? (Internetem, apod.?) Vsechno ma sve pro a proti. Pokud hodne volate, proc ne. Ale prostudujte si poradne ostatni ceny! At vas nenalakaji na neco, kdyz ve skutecnosti utratite X krat vice za SMSky. (A se urcite daji najit i levnejsi tarify na volani – ale zase za nejakou cenu, napr. drazsi smsky.)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tom004

Kdo je lepší,asi neporadím.Vychází mi to tak nastejno.Já mám telefon T-Mobile (kreditní tarif) asi 5 let,a jsem spokojen.Pevný a mobilní internet,ten používám téměř denně,mám od O2,protože má lepší plošné pokrytí,přihlásí mne i tam,kde to ani T-Mobil,U-fon,Vodafone,ne­dokázali.Takže to rozhodnutí musíš udělat sám.
A jak T-Mobil,tak O2,účtují po minutě hovoru,po vteřinách.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
janesis

předpokládám že jste starší 26 let ale jestli by jste měl možnost na své děti či vnuky(myslím že to je od 8 let)uzavřít paušál BAV SE klidně i na jeden rok.Je to za 226 kč a v tom je 50min,100sms,3mms :) dalši info http://www.t-mobile.cz/web/cz/r­esidential/ta­rify-a-ceny/pro-mlade-bav-se/bav-se

Já jsem s ním velice spokojená, přidala jsem si k tomu mojí pětku a super :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jennysh

já bych do toho nešel,o T-mobile se vždycky mluvilo v superlativech,ale v dnešní době už to taková pravda boužel není,sám od T-mobilu odcházím. Takže za mě ne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pokazdejinak

já jsem na smlouvu u O2, jako prakticky celá moje rodina… o změně operátora jsem taky uvažovala, cca před rokem, a nepřešla jsem – ano, našla bych možná o něco levnější tarif než je ten můj, ale všem svým nejbližším bych volala do cizí sítě a hlavně ONI by mě volali do cizí sítě a za podstatně dráž :/

takže to rozhodlo – uvědomte si, kam nejčastěji voláte a podle toho se zařiďte :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
HDMI

v T-mobile mají tyhle ceny jenom na chvíli taky proto jsem presel k vodafone a pak k u:fononovi.a ted premyslim o O2.

P.S. U t-mobile ti porad pisou zpravy o slevách a nejhorší je kdyz ti je poslou v noci.
HROZNÝ!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek