Avatar uživatele
postcd

Mám si nechat vytrhnout osmičku zub, když je zkažený, ale nebolí? Jak pravděpodobné jsou komplikace po vytržení?

Podle zubaře je dost zkažená, takže se může stát že mě jednoho dne začne velmi bolet a bude mě muset vzít přednostně, což se mu asi nechce. Jak moc pravděpodobné je, že to vytržení přinese nějaké komplikace, třeba zuby se začnou rozjíždět a vznikat mezery apod., nějaké chronické bolesti? Mám ještě tak tak 40 let do smrti… Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Awe před 2940 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Pokud hrozí to, co říká zubař, tak není důvod váhat. S bolestivým zubem je víc trápení. Mně se zuby moudrosti ještě neprořezaly, i když je mi přes 60. Takže jsem blbý, ale zato šťastný.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Trhat, komplikace nehrozí, neboj se. Podle mé zubařky jsou osmičky v puse stejně na nic, protože se nepoužívají, akorát je k nim při ošetření špatný přístup a při čištění taky, takže pryč, pryč, pryč s nima.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Pokud máš 40 let do smrti, tak by se zuby po vytržení osmičky už neměly vůbec rozestupovat. Dříve nebo později tě to stejně čeká. Každou takovouto situaci by měl posoudit stomatolog. Pokud bych měl rozhodovat já, tak říkám vytrhnout.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Awe

Já měl na 8 vždy smůlu…Jen co se pořádně prořezala tak se začala rozpadat. Po roce byl zub téměř nepoužitelný, ale díky bohu bez bolestí. Nechal sem si je preventivně vyrvat a jé klid. 8 jsem nikdy nedokázal pořádně vyčistit jelikož sem se kartáčkem k nim prostě nedostal. Raději odstranit hned než aby zkažený zub likvidoval ostatní okolo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Jestli je ti skutečně pětašedesát, tak ven s tím!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Georgina2010

Zkažené zuby se přece spravují a né trhají

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek