Avatar uživatele
Rakira

Mám si pořídit BLESK peněženku?

Na internetu nechci registrovat kartu z banky, abych náhodou něměla vytunelovaný účet,
díky vám jsem se tady dozvěděla, že s ní mohu platit na internetu.
Je dobré si ji koupit v tomto ohledu?
Nemá to náhodou nějaké chytáky?
Díky

Zajímavá 0 před 2629 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
sesednizkola

Platit jen na stránkách ověřených obchodníků a především mít nastavené ověření SMS. Blesk peněženka bez ověření je od 1.1.2017 snížená limitem jen na 6000 Kč ročně, takže téměř nepoužitelná. K jejímu plnému ověření už nestačí jen zadat jméno a příjmení, ale udělat plné ověření tj. dva doklady totožnosti, kopii výpisu z účtu vedeným na tvoje jméno a z něj je nutné zaslat ověřovací platbu… nevím, jestli pak na takto ověřený účet může jít i exekutor například.

Každopádně… každý ví, že Blesk peněženka určena prvotně pro lidi v exekuci. Proto taky tuto kartu vydává Blesk, který čtou jednoduší = zpravidla chudší lidé, u kterých je daleko větší šance, že budou ty exekuce mít než čtenáři třeba Živnostenských listů nebo Práva. Anonymita je jen zástěrka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Quimby

Nevím, upřímně tomu moc nevěřím.
Raději platím svoji kartou, na které mám nastavené velmi nízké limity(pár stovek) pro internetové platby a pokud chci koupit něco většího, pak si limit na chvíli přes internetové bankovnictví zvýším a po nákupu opět snížím. K tomu je potřeba potvrdit SMS na mém telefonu, takže se o bezpečnost nebojím a nějakou peněženku řešit nemusím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Bednaricek

Určitě je lepší platit z „normálního“ bankovního účtu. BLESK peněženku bych nezvolil – můj názor. Bezpečnost bankovních účtů je na velmi vysoké úrovni. Na našem trhu se prakticky nesetkáte s nějakými podvody. Samozřejmě i tak musí být člověk zodpovědný a dávat si pozor.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek