Avatar uživatele
Jakub12

Mám tablet GoClever Tab l71, u něhož se po zapnutí ukáže jen logo Androidu a dál nereaguje. Poradíte, co s tím?

Dobrý den, mám tablet Goclever tab l71. Po zapnutí se ukáže jen logo androidu a dál nereaguje. Nevíte prosím vás někdo co s tím? Děkuji

Původní neotázka
Goclever tab l71

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2649 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Rohlik

Pokud je v zaruce, tak reklamovat. Pokud neni, tak zkusit reinstalovat firmware, coz ale vyzaduje urcite zkusenosti.
Bohuzel znacka Goclever je velmi poruchova a priste bych doporucil se ji vyhnout.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Neznám sice Goclever, ale zkusil bych, vzhledem k OS Android, spustit „Android recovery systém“ a v něm vymazat data (wipe data), cache (wipe cache partiion) a vrátit OS do továrního nastavení spuštěním „reboot systém now“. Do „recovery modu“ je možno se dostat kombinací stisků zesílení (někdy zeslabení) a pak stiskem power (hlavního vypínače). Tu kombinaci nutno zkoušet, bývá to někdy různé dle výrobců a verze Androidu. Chce to trpělivost a většinou to chvíli trvá než se to povede. Po otevření se ukáže „panáček“ Androidu, pak stiskem power se dostaneš do položek, mezi nimi se pohybuješ stiskem zeslabení a zesílení. Potvrzení volby opět stiskem power. Mohlo by to pomoci, dříve než bys prováděl flashnutí (natažení) nového Androidu, což myslel Rohlík jako reinstalaci firmware.
Pokud se povede spuštění, je potom ale nutno nadefinovat vše jako u nového zařízení z obchodu, včetně instalace potřebných aplikací z Googl Playe. Základní aplikace, které byly „vraženy“ do Androidu výrobcem, se vrátí s továrním nastavením.
Pokud máš otevřený účet na Googlu a základní data se ti na něm uložila, pak po přihlášení do účtu se data stáhnou z tohoto účtu.
Pokud by se to nepodařilo a po spuštění do továrního natavení se opět zastavilo načítání na logu, pak je nutno flashnout nový Android (původní je zřejmě poškozený) a to už je podstatně složitější. Já se s tím peru, na no name mobilu, už jenom z „plezíru“, ve volných chvílích, už několik měsíců a stále se mi to ještě nepodařilo. Jinak, obnovení systému v „recovery modu“, provádím běžně, jak u mobilů, tak i u tabletů. Je to totiž potřeba i v případě, že zapomeneš heslo, nebo gesto, pro zabezpečení přístroje. Dej vědět, jestli se ti to povedlo. Držím palce.

Upravil/a: Jiří Bohumil

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Přesně tato situace nastane při chybě zavaděče operačního sytému. V tomto stavu už není možné se dostat ani do Recovery modu (obnovovacího režimu), protože se nespustí jádro Androidu. Je potřeba tablet rozebrat a přepsat obsah vnitřní 4GB SD karty novým funkčním systémem. Je to práce tak na dvě hodiny. Dělal jsem to několikrát, ale vzhledem k technickému vybavení tabletu doporučuji raději koupit jiný, s kapacitním displejem. Je s ním víc práce než radosti.

Tolik má osobní zkušenost :)

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek