Avatar uživatele
pizlicka

Mám tuhle nabídku brát vážně?

zdedila jsem po tatinkovi zemědělskou půdu 1,2ha.dnes mi od společnosti AGRA došla nabídka odkupu za 230 300kc.mys­lite,ze by skutečně za tuto cenu pole odkoupili?nabidku zvysuji každý rok.o co jim jde? děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? dudu, johana 56, fcoop, zjentek před 2890 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ten který je

Odpoveď byla označena jako užitečná

Nepospíchej s rozhodnutím­.Pozorně čti.
http://farmy.cz/ce­na-pudy/

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?pizlicka Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Vlastnit půdu je dnes velmi výhodné. Neubývá jí a pokud jsi ji za dobrých podmínek propachtovala, je její držba lepší než investice do bytového hospodářství. O pozemky se nemusíš starat, každoročně obdržíš nájem z něhož zaplatíš daň z vlastnictví a ještě něco zbude. Musíš jen dohlížet zda-li s tvými pozemky pachtýř patřičně nakládá, sledovat jak roste jejich cena a zvažovat zda svoje latifundie dále nerozšířit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Tw!st

Myslím že to můžeš brát vážně ale také zvaž jestli se ti to prodat vyplatí, cena pozemků se neustále zvyšuje, tudíž pokud by jsi počkala třeba 10 let, nejen že by se ti to za tu dobu vrátilo ze zisku z pronájmu půdy, ale také by to za tu dobu mělo hodně vyšší cenu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

To záleží na tobě. Jde jim o vlastnictví půdy, na které zřejmě chtějí hospodařit

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
pizlicka

a co mam dělat,kdyz to ma v pronajmu zemedělske druzstvo,které na tom hospodaří,a ja blb neobnovila smlouvu od roku 2000 a neposilaji mi od te doby ani korunu!ročne mi davali 500kc a platili daně.jaka je šance,získat peníze zpětně,kdyz smlouva není 16let obnovena,ale pole užívají?

před 2890 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dudu

To je celé divné už proto, že nyní daň z nemovitostí platí majitel a finanční správa se přitom neozývá. Především je třeba na KÚ ověřit vlastnictví pozemku a poté /nejlépe po předchozí poradě s právníkem/ udeřit na družstvo. Výše nájemného je různá – my za pronajatý hektar inkasujeme ročně cca 1200 Kč.

před 2890 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
pizlicka

děkuju moc za radu,ja se bojím do toho štourat,ale vlastníkem jsem stále já.myslim,ze družstvo si tam stále hospodaří,ale neplatí mi nic.tak snad platí aspoň ty daně.

před 2889 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek