Avatar uživatele
aaa123

Mám-li na konci 9. třídy hodnocení z jednoho předmětu „neklasifikován“, vezmou mě na střední školu?

Pokud v 9. třídě dostanu na konci roku neklasifikaci a hlásím se na střední školu, vemou mě tam i tak, nebo si tu neklasifikaci budu muset opravit?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2890 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Protože neznáme podrobnosti, také formulace není jasná, nejlepší bude, když se rodiče obrátí na ředitelství základní i střední školy.

Když jste neklasifikovná, znamená to, že musíte složit dodatečnou zkoušku, jinak byste neměla ukončený 9. ročník. Pokud u zkoušky neprospějete, máte možnost složit opravnou zkoušku, ale je třeba o tom informovat střední školu.

Přijímací zkoušky se dělají dřív, takže můžete být na školu podmínečně přijata – při nástupu předložíte vysvědčení o ukončení 9. třídy.

Kdy ukončíte ZŠ?

" Žák, který úspěšně ukončil základní vzdělávání, nebo žák, který splnil povinnou školní docházku a nepokračuje v základním vzdělávání, přestává být žákem školy 30. června příslušného školního roku.

Žák, který splnil povinnou školní docházku a koná opravnou zkoušku nebo bude hodnocen v náhradním termínu, je žákem školy do termínu konání těchto zkoušek, pokud mu nebylo povoleno opakování ročníku.

Žák, který byl přijat ke vzdělávání ve střední škole, je považován za žáka základní školy do 31. srpna příslušného školního roku.

Źák může ukončit povinnou školní docházku, ale nemusí mít ukončené základní vzdělání.
http://info.e­du.cz/cs/node/2416

Upravil/a: annas

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos, redy Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
jirka F

Já měl na konci 9.třídy ZŠ takovou divnou známku něco jako 3N nevím co to tenkrát bylo.

před 2890 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek