Avatar uživatele
zdaracka

Máme doma nalezence … a na to, co mne zajímá, se ptám v doplňujících informacích …

Dobrý den. Máme doma už přes měsíc asi půlročního nalezence (jak uhel černou Colombínku – tedy měl do být Colombo, když si nás našla, ale po prohlídce je to Colombínka – byla hooooodně vyhublá a srst neskutečně ošklivou), před tím byla na zotavené u naší známé. Je v pořádku, očkovaná, odčervená. Pár dnů jsme ji na noc nechávaly s dcerou v koupelně, aby nebyla rozlítaná a vyspaly jsme se všechny, protože všechno pro ni bylo nové. Ale teď je už třetí týden s námi v celém bytě a spí se mnou v posteli. Poslední tři dny se chová ale v noci trochu podivně. Ťuká mi čumáčkem na nos, nemňouká, nevyvádí. Vzbudilo mne to a na moji otázku – copak se děje? (nesmějte se, normálně si s ní povídáme 😁 ) jen mňoukne a spí dál, ale vyhledává si moji dlaň a do ní si dává hlavu a drží si ji packami. Nikdy jsem v bytě zvíře nechtěla, ale jsem z ní po … je to náš miláček a lumpík zároveň. Nemyslím si, že by ji něco trápilo, je asi s námi ráda, ale prostě jsem nikde o tomhle chování nečetla. A na říji se mi zdá ještě malá – měla by dle veterinářky mít tak půl roku. Vnesla nám do života hoooodně radosti a těšíme se s dcerou najednou mnohem víc domů a zajímá nás, jak se cítí. Dost na tom, že jsme z ní udělaly kočku domácí gaučovou, ale zase se to snažíme brát tak, že když měl někdo to srdce ji vyhodit kilometry od města jako malé koťátko (možná tam až došlo) a vlastně ji vystavil jisté smrti, protože byla nalezena fakt za minutu dvanáct, tak teď se má jako v ráji. Všechno se točí kolem ní. A tady mám ještě jednu otázku – určitě ji necháme kastrovat, ale nejsem rozhodnutá, jestli ji dopřát a nebo nedopřát alespoň jednou koťátka. Vím, co pak s nimi, ale … snad bychom jich 5 dokázaly rozdat. Jen aby jich ale nebylo až těch 10, jak jsem četla. Poraďte Vy, co už zkušenosti máte. Díky
Doplňuji:
díky všem za infa … Colombínku určo necháme kastrovat, i když nám asi z bytu neuteče, ale pro její i náš klid to uděláme, i když všeobecně špatně snáším bolest u jiných. Ta koťata jsem měla na mysli z důvodu zdravotních, jestli je to pro ni lepší a nebo ne, je mít a nebo nemít, protože u žen, co nerodily, se zvyšují určitá rizika nemocí a předpokládám, že tomu tak je i u zvířat. Ale možná se pletu.
Jen mě tohle všechno zajímá. Až se sama divím, vždyť já žádné zvíře nikdy neměla a nechtěla 😁 a najednou i s Colombínkou mňoukáme 😁 a tak bychom si jí s dcerou chtěly užít co nejdéle, když už jsme všechny dostaly tuhle šanci na společný život. Našla si nás v pravý okamžik … naše dny byly neskutečně stereotypní, dceřina puberta a k tomu nálada v rodině na bodu mrazu – bráchovi diagnostikovali leukémii a co si budeme povídat, v práci to taky žádná hitparáda není – lidské vztahy se zhoršují. Prostě nám vnesla do života radost a my jí chceme rozmazlovat a usnadňovat jí ten její, který nezačal nijak hezky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, Illines, anonym před 3849 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Odpoveď byla označena jako užitečná

Kočky i kocouři si čumákem zcela běžně vyžudují pohlazení, pošimrání..))
Co se týká kastrace, doporučuji u obou pohlaví. Kocouři přestávají značkovat páchnoucí močí a u koček se tím zase předchází mnoha zdravotním problémům! Vše související ti rád řekne veterinář, neboj.

Zdroj: Zkušenost chovatele+vet.praxe

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Je dobře,. že má u vás Kolombínka domov a hodné lidičky! 🙂
S kastrací rozhodně souhlasím, na správné době k zákroku se dohodněte s vaším veterinářem, protože kočička musí být v dobré kondici a stupni vyspělosti a to může být u té vaší kočičky poněkud odlišné, vzhledem k jejímu odhadovanému věku
a špatné výživě v prvních měsících života.
Nenechala bych jí připustit a odchovávat ani jeden vrh koťat. To, co kočka nikdy nepozná, to jí nebude chybět. Vykastrujte ji co nejdříve, ale do té doby ji dobře hlídejte a nejpozději po první říji přistupte k zákroku. Kočička, která nikdy nerodila nebude nikterak psychicky trpět a ponechá si spíše svou „dívčí“ povahu.
I kdyby se vám povedlo koťata udat, nemůžete mít záruku, že jim zajistíte doživotní zabezpečení a že jednou neskončí jako ta vaše kočička. Kočky jsou všeobecně přemnožené a čím více kastrovaných jedinců, tím lépe. A čím méně dalších koťat
na světě, tím také lépe. Vždyť i kdyby „vaše“ koťata našla stálý domov, tak se budou množit dál a dál…už tak jsou dnes útulky přemnožené, toulavých kočiček a koček žijících napůl bez domova je víc než těch, o které je postaráno.
Doplňuji:
oprava: útulky jsou PŘEPLNĚNÉ…

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Mám jednoho kocourka vykastrovaného. Velmi dobrý přítel. Běžně se zdravíme tak, že mně šťouchá čumáčkem do obličeje. Prý je to u koček projev nejvyšší důvěry.
Jinak již krmím dva bezdomovce. Velmi zbídačelý kocourek se již postavil na nohy a nyní přibyl pes.
http://www.ulo­zisko.sk/obraz­ky/640843/DSCN0037­.jpg

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Luuu

To se krásně čte :))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Někdy to dopadne i takhle: 🙂
https://www.fa­cebook.com/pho­to.php?fbid=10­150564735542697&set=a­.10150098303622697­.281207.594712696&t­ype=1&theater

před 3849 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

pro tazatelku zdaracka: chápu vaše pocity i radost, jaké vám přináší vaše nalezenkyně. Ohledně té kastrace a vrhu "ze zdravotních důvodů"mám mohu pouze sdělit, že se jedná o hluboce zakořeněnou pověru. Jeden vrh nemá preventivní vliv před možným nádorovým onemocněním reprodukčních orgánů.
I kočka , která rodila několikrát může onemocnět rakovinou. Bohužel. Jediným účinným opatřením je právě včasná kastrace. Kočka nemůže dostat rakovinu dělohy, vaječníků (a případně mléčné žlázy) , když tyto orgány byly odstraněny.

před 3849 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zdaracka

díky … čím víc odpovědí, tím líp pro mne … teorie je jedna věc a praxe druhá … a s tou prevencí je to pravda … takhle mne to nenapadlo. Spíš to všechno řešívám přes pocity a city než ryze prakticky. Asi vypadám jako nějaká „blbka“, ale když ona z nás Colombínka udělala nějak moc citlivky během krátké chvíle … naštěstí … jinak by nás s dcerou doba už sežrala snad zaživa …

před 3849 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

To je v pohodě, jsme rádi, že se má kočička dobře a že si s jejím komfortem někdo dělá starosti.
Ale s tím porodem a vlivem na nádorové onemocnění je to bohužel prokázané, že to nemá žádný vliv. Musela by mít koťátka několikrát aby to údajně mělo nějaký efekt, ale jeden vrh nic neřeší. To vám potvrdí každý veterinář.

před 3849 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek