Avatar uživatele
pusinka50

Máte někdo negativní vzpomínku ze svého útlého dětství? Řekli jste nebo udělali něco jako malí, co se vám dodnes vrací?

Špatně se mi o tom mluví. Ale vrací se mi dvě vzpomínky, nevím, jak se jich zbavit. Jako malá holka jsem řekla trošku obéznější kamarádce matky „Proč máš, teto, dvě brady? Nevěděla, co mi odpovědět. Horší vzpomínka je, když jsem jako malá řekla o obéznější babičce, že "se nevejde do rakve“. Máma mi na to řekla, že „tohle se neříká“, ale nevysvětlila mi podstatu výroby rakví. Babičku jsem milovala. Když mi tyto vzpomínky přijdou na mysl, cítím stud. Je to nesmysl, nemám proč cítit stud, tenkrát ve své holčičkovské naivitě jsem to řekla, nic netuše. Ale proč ty vracející se negativní vzpomínky?

Máte i vy něco, co vás od dětství trápí, co jste řekli nebo udělali, co byste nejraději vymazali ze své paměti, ale vrací se vám to? A jaké?

Zajímavá 0 před 2649 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
RadaBrysova

Ano, vrací se mi špatné vzpomínky z raného dětství

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Ano, vrací se mi špatné vzpomínky z raného dětství

Jednou jsme byli na návštěvě u známých a nějaká paní přinesla buchtu. Jelikož jsem v tu dobu celkem žila animákem U nás na farmě, kde jsou krávy v hlavní roli a zhruba v polovině filmu usnou na jakési poušti a pak se probudí a před nimi jsou hrnce s jídlem a jedna z krav povídá:„Je to zelený, má to listy a je to grátis, papejte!“, tak jsem si odvodila, že slovo „grátis“ znamená něco jako že to je chutný. No a pak jsem tý paní řekla, s plnou hubou buchty, že to je grátis.

To je tak jediný, co si hnedka vybavím, pokud by se mě někdo na tohle zeptal.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Jiné

Co jsem kdy řekl v dětství řekl za blbiny si vůbec nepamatuju. Ale pamatuju si, že jsme si jako kluci vyrobili luky se šípy (dokonce s kovovou špicí) a systematicky ničili pouliční osvětlení se žárovkami. Připadala nám pak ta ulice daleko tajemnější a dobrodružnější.
Ale co jsem kdy nejblbějšího kdy řekl, tak to bylo u příležitosti kdy tchán řekl „tam z toho kopce je na vesnici nejlepší výhled“ a já na to, že se tam už nikdy nedostane. Rok na to zemřel a mně hanba líská dodnes.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Jiné

Děti jsou upřímné, říkají, co vidí a jak to cítí.
My dospělí je „svazujeme“ námi uznávanými/vy­myšlenými „morálními pravidly“.
Dětem je rozumnými dospělými vše předem tzv. odpuštěno 🙂.
Na rodičích je, aby dětem úměrně k jejich věku vše vysvětlili (uklidnili je) a nezůstalo jen u kárání.
Mé dětské výroky mne nijak netrápí a nevracejí se ve formě studu nebo výčitkek.Nic takového.
Dnes chápu a vím, jak se věci mají (vědomě jsem nikdy nikoho neurážela a neponižovala, nevysmívala se v dětství ani v dospělosti), za vším je třeba udělat čáru a jít dál, bez výčitek a pocitů křivdy, viny vůči sobě i ostatním.
Žádné negativní vzpomínky z dětství, nic trakového.

Jediná „negativní“ vzpomínka na strach z doby, kdy mi byly 4 roky je na cizího nalitého, vulgárního Mikuláše, který se nezván pohyboval u dveří a na chodbě v našem tehdejšm domě o 6 partajích. Taťka se sousedem ho vypoklonkovali ze vchodu. :D..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Ano, vrací se mi špatné vzpomínky z raného dětství

Jako dítě asi sedmileté jsem byl vyslán na jednoduchý nákup do mlékárny. Nákup jsem vyřídil a drze jsem si přitom navíc koupil zmrzlinu. To jsem při návratu domů také oznámil. Dostal jsem strašlivý výprask za nedovolené utrácení cizích peněz a to změnilo na celý život můj vztah k penězům (a jejich neoprávněnému utrácení, například politiky).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
pusinka50

Kepler: já nevím, jak to děláš, ale opět jsi dnes dosáhl maximálního hodnocení:-)) nemůžu dát bodík za odpověď:-(

před 2649 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No, tos mě fakt nasrala. Teď kvůli tomu neusnu 🙂 Nevím jestli sis přečetla moji poslední diskuzi na téma bodování. S bodama se teď musí šetřit!

před 2649 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek