Předmět Autor Datum
Zkušenosti mám jenom pražské - a docela dobré (tarif od eurotelu). Rychlost je momentálně pořád omez…
Ynd0r 24.02.2007 10:18
Ynd0r
aha aha aha, to je zajímavé jsem taky z prahy, takže o to mi jde :-) jedna lamí otázka, jak měříš…
Ladislav_Malek 24.02.2007 14:05
Ladislav_Malek
Start-spustit-cmd.exe a pak příkaz ping. Nápovědu najdeš pomocí ping /?, ale v zásadě platí: ping ww…
Pavel 24.02.2007 14:14
Pavel
jo, dík, tak to dělám správně. jaký server mám pingat, aby to bylo "globálně srovnatelné"? jedno to…
Ladislav_Malek 24.02.2007 14:35
Ladislav_Malek
Pánové, a přes jaký HW jedete? Já čekám už asi půl roku na odkládanou Motorolu Maxx V6, neboť známá…
Paullus 24.02.2007 19:44
Paullus
Ping jsem měřil na seznam.cz, ale teď jsem zapingal i na nix.cz a je to stejné - přes HSDPA stabilně…
Ynd0r 24.02.2007 22:57
Ynd0r
Tomu prohlížení stránek se mi nechce věřit, že by pingy kolem 15 ms u drátového připojení a 100 ms u…
Ladislav_Malek 23.03.2007 11:25
Ladislav_Malek
Tenhle týden (i přímo teď) jsem připojenej výhradně přes HSDPA. Na notebooku browsuju, přitom mám ot…
Ynd0r 23.03.2007 11:57
Ynd0r
Jinými slovy, mezi HSDPA a "pomalým" UMTS je při browsování dost propastný rozdíl?
Ladislav_Malek 23.03.2007 12:04
Ladislav_Malek
Je to trochu těžké porovnávat, protože interní modem v notebooku se mi vždycky připojí rovnou přes h… poslední
Ynd0r 23.03.2007 12:29
Ynd0r
děkuji všem za tipy, každopádně zatím počkám, jak s kartami zamíchá ufon :-)http://mobil.idnes.cz/ex…
Ladislav_Malek 26.02.2007 07:57
Ladislav_Malek

Zkušenosti mám jenom pražské - a docela dobré (tarif od eurotelu).
Rychlost je momentálně pořád omezena operátorem na 1Mbps. FUP se na HSDPA údajně nevztahuje, ale to jsem zatím neměl důvod testovat.

Kvalita je - podle očekávání - proměnlivá podle místa... ale řekl bych, že většina lokalit je HSDPA pokrytá. Často člověk těch necelých 1mbps udělá; latence je kolem 100ms. Někdy to holt spadne na UMTS (350kbps). A v podzemí to padne až na GPRS.

Prostě podle očekávání. S drátem se to nedá srovnávat, ale třeba na telefonování nebo sledování televize to s rezervou stačí.

aha aha aha, to je zajímavé

jsem taky z prahy, takže o to mi jde :-)

jedna lamí otázka, jak měříš ten ping? já mám na to prográmek, jímž nějakou chvilku soustavně pingám nix.cz, na UMTS jsem na nějakých 190 ms. Čili s HSDPA bych se dostal na těch cca 100 ?

a ještě bych se zeptal, jaký používáš telefon nebo jiné zařízení? pro mě připadá v úvahu pouze bluetooth telefon, a mám hrůzostrašné zkušenosti, vždycky jich musím vyzkoušet cca 5, než padnu na nějaký, který jakž takž po nějakou dobu udrží jak bluetooth, tak datové připojení

a k tomu Tvému srovnání s drátem, nedá se to s drátem srovnat ani v případě datově nenáročných operací jako prohlížení stránek apod?

díky moc

Pánové, a přes jaký HW jedete?

Já čekám už asi půl roku na odkládanou Motorolu Maxx V6, neboť známá slibotechna Samsung je v prodlení se svým modelem Z-560 už asi rok.

Chci mít ten HSDPA modem v mobilu, protože PCMCIA kartu nenarvu do PDA. Začíná ale svítat na lepší časy, protože ty ku*vy žlutý šikmovoký (citováno dle B.Polívky) budou nabízet CF kartu s HSDPA (viz můj příspěvek na http://pc.poradna.net/question/view/104656-bude-jap onska-cf-karta-s-hsdpa-provozuschopna-i-v-evropskyc h-gsm-sitich.

Ping jsem měřil na seznam.cz, ale teď jsem zapingal i na nix.cz a je to stejné - přes HSDPA stabilně mezi 80-109 ms.
Jako přijímač používám přímo notebook - viz http://pc.poradna.net/question/view/87151-je-toshib a-portege-m400-139-pouzitelna-s-eurotelim-hsdpa .

Při použití bluetoothového mobilu jako HSDPA modemu bude už asi třeba dbát na to, aby měl telefon i dongle/PDA BT 2.0, protože obyčejný bluetooth má myslím rychlost jenom 720kbps? Pořád pošilhávám po N95; původně byla jedním z hlavních důvodů právě možnost připojení HSDPA, ale teď nevím, jestli má smysl platit dvě HSDPA-simkarty... no asi nemá.

Co se týče toho srovnání s drátem - máš pravdu, že na prohlížení stránek je to asi úplně stejné. Při přenosech větších objemů dat maximální rychlostí to už ale semtam zakolísá. A kdo ví, co bude dál, až to bude používat víc lidí - jaký to bude mít dopadna kvalitu připojení.

Tomu prohlížení stránek se mi nechce věřit, že by pingy kolem 15 ms u drátového připojení a 100 ms u HSDPA byly srovnatelné? Prostě jde mi o to, jestli HSDPA funguje tak, že kliknu a prohlížím, jako u připojení drátem, nebo kliknu, čekám, prohlížím, jako třeba i u klasického pomalého UMTS ...

Tenhle týden (i přímo teď) jsem připojenej výhradně přes HSDPA. Na notebooku browsuju, přitom mám otevřenou vzdálenou plochu a ještě videostreaming z IP kamery (abych viděl, co dělá doma pes s kocourem :-) ). FPS z té kamery sice občas trochu kolísá, ale při prohlížení webu subjektivně žádnou pomalost nepozoruju.

Je to trochu těžké porovnávat, protože interní modem v notebooku se mi vždycky připojí rovnou přes hsdpa. umts můžu vyzkoušet jenom přes mobil a bluetooth - je to sice jasně línější, ale může to být tím bluetoothem.
Jestli najdu nějaké místo, kde bude jen umts (a ne hsdpa), tak si dám pozor a napíšu sem, jaký je subjektivní rozdíl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru