Avatar uživatele
anonym

Máte někdo zkušenost s artrózu/artritýdu a jaké se vám s ní žije?

Měli jste jí třeba jen dočasně? Co vám nejvíce pomáhalo? Dostatek pohybu nebo kloubní výživa? Co ty masi typu koňská mast, traumaplant? Co taková omega 3 nebo suplementace vitamínů? Osobně mám občas potíže s klouby, ale nesedím pořád jen u pc a snažím se hýbat, ale taky to nepřeháním. Zdravou pestrou stravu nemůžu kvúli chronicky špatnému trávení vzhledem k celiakii a chybějícím jaterním enzymům vzhledem k Gilbertovému syndromu, které problém s trávením podporuje a tak mám spíše omezenější typ stravy co mi nedělá problémy, ale nezdravě nejím. Neposílejte mě k prosím doktorovi a zkuste mi dát vlastní názor, či zkušenosti s artrózou/ar­tritýdou.

Zajímavá 0 před 2865 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Když čtu tvoji diagnózu, musíš být zdravý jako řípa, jinak bys nemohl přežít takové nemoci.
Artrózu mám ve všech kloubech hybné soustavy. Pomáhají mi opichy, léky tlumící bolest a rehabilitace a v nejbližší době operace.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

http://www.celia-zbl.cz/
Recepty (pečivo): http://www.celia-zbl.cz/recepty
„Léčba nemoci většinou není nutná. GS se ani nedá úplně vyléčit. Hlavním způsobem jak předcházet projevům GS je předcházet faktorům, které tyto příznaky vyvolávají. Nemocnému je doporučeno vyhnout se stresu a sportu, příliš se nenamáhat.“
Je Vám dovolena káva, zelený čaj, baštěte dostatek vit. C a zinku. Jezte menší porce. Zdravá strava je pro Vás ideální, omezte/vynechejte sladkosti. Obloukem se vyhněte alkoholu. Špek a slanina jen ochutnávkové porce několikrát v roce ;)
Gilbertův syndrom není ani nemoc, nevyžaduje žádnou léčbu. Lze žít plnohodnotný život, zejména zdravým způsobem stravy. ;) http://www.nemoci-priznaky.cz/gil­bertova-choroba/
Celiakie (glutenová enteropatie), kamarádka s celiakií se vyhýbá lepku (chléb si peče v domácí pekárně, vyjde levněji, porcuje a uchovává i v mrazáku), laktoza jí nevadí. Jídelníček má pestrý, plnohodnotný a zdravý..
http://www.ce­liak.cz/
http://kultura21­.cz/spolecnos­t/9361-nextfinance-citliva-kuchyne-recenze
Zním mnoho lidí, kteří se lepku ve své stravě vzdávají dobrovolně.Je to pro lidské tělo „ideální“.
Dejte se psychicky do „latě“. čím zdravěji se budete „cítit“, tím zdravější bude i Vaše tělo 😉
Tohlepřece nejsou neoci......

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek