Avatar uživatele
anonym

Máte někdo zkušenost s časováním RAM pamětí? Jak jste postupovali a pomohlo vám to s výkonem PC?

Zrychlí to start operačního systému pokud mám 8GB RAM? Systém mám na SSD disku, takže by to možná moc nepomohlo, ale kdybych ho měl na obyčejném HDD, tak ano?

Zajímavá 0 před 2786 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Osobní zkušenosti nemám, ale manžel si s tím jednu dobu hrál, měřitelný nárůst výkonu prý téměř nulový. Na rychlost náběhu OS to nemělo žádný vliv.
Ve zdroji je odkaz na pěkný článek, uvádějí tam, že rozdíl v celkovém výkonu mezi nejpomalejší a nejrychlejší agresivně taktovanou pamětí činí pouhých 10%.

Zdroj: http://pctunin­g.tyden.cz/har­dware/proceso­ry-pameti/21635-neutracejte-zbytecne-vykonem-staci-levnejsi-ddr3-pameti

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Tw!st

to je široký pojem, musel by jsi to popsat více do detailu jak to myslíš. je fakt že čím nižší časování, tím lépe ale na výkon PC to má vliv minimální, takže bych se tím nijak moc nezabýval.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kolmano

Start systému ti to určitě nezrychlí, ten je většinou omezen rychlostí CPU nebo rychlostí HDD (pokud nemáš SSD). Jeden čas jsem zkoušel trochu upravit časování a nepatrný rozdíl byl vidět jen na benchmarku jinak v praxi to nepoznáš.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet