Avatar uživatele
Vitilka

Máte někdo zkušenost se vztahem, kdy je zamilovaný jen jeden z partnerů a uzavřou spolu manželství?

Po praktické stránce spolu vycházejí dobře, ale je tam ta nerovnováha v citech.
Doplňuji:
Mají se rádi, ale ta vzájemná nerovnováha v citech oba ničí.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, da ny před 3562 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Ne nemám,ale nějak nerozumím tomu manželství.Sňatky z rozumu se uzavíraly někdy před x lety,tak proč k tomu ten méně zamilovaný svolil?
Na druhou stranu,pokud spolu vycházejí dobře a jen jim chybí zamilovanost,teda alespoń tomu jednomu,za pár let to bude jinak.Nemyslím zrovna,že by vášnivá láska přišla,ale něco velmi podobného.Hlavně,že se nějakým způsobem mají rádi,proto se asi vzali,jinak by k sňatku nemohlo dojít.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mirdas

Osobně naštěstí ne, ovšem kolem je spousty příkladů, kdy úspěšný muž v pokročilém věku uzavře sňatek s o mnoho mladší zlatokopkou o které se jen těžko dá tvrdit že j jde jen o čistou lásku k oné osobě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dane

City jsou ze začátku asi důležité, ale když zamilovanost pomine, tak obvykle záleží hodně na tom, zda ti dva mají společné hodnoty. :) Pokud ne, tak ten vztah dříve nebo později krachne a nezbude jim nic jiného než se trápit nebo rozejít.

Osobní zkušenost nemám. Znám však manželský pár, který ten společný život doslova strpěl. Patřili mezi silně věřící, a tudíž je mohla rozdělit jedině smrt, což se taky stalo. Přirovnala bych je k páru z filmu Válka Roseových :)..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Na vlastní kůži ne, ale v rodině ano….., věkový rozdíl 15 let…. Zlatokopka?!
Oba SŠ. Zamiloval se, byla velmi pohledná, štíhlá blondýnka, 25 let tč. bez práce.
Dlouho otálela, byl vytrvalý a pozorný. Zvykla si, měla ho ráda.
Roční známost, dvouleté soužití, svatba – do roka úprk ze zlaté klece, rozvod.
Dům se 4 byty (rodiče, 2 synové s rodinami, nájemnice). Prima 17letá dcera v péči matky, stále u babičky. Tchyně „Eleanor ze Southforku“, vše organizovala, velmi pomáhala s vnoučaty. On „velké dítě“. Když dostali 80 tisíc na plynový kotel, koupil si kola do Attacku
http://www.au­toencyklopedi­e.cz/k1-attack/ Těsně před svatbou začala střízlivět.
Prstýnky ze Švýcarska, vše zakoupeno, zařízeno, šaty z půjčovny, objednaná a tchánem zaplacená svatební cesta i s dcerkou na Kubu.
Když jsem se ptala, proč vlastně ta svatba – rozpaky, zvědavost (?), nedokázala odmítnout (?), měla věk na vdávání (?), vše připraveno…
Podruhé skončily peníze na kotel v Audině. Pak přivezli rodiče rovnou kotel.
On pracoval v podniku u otce do 14h, pak někdy trávil čas stavěním dalšího vozu. Ve firmě byla zaměstnána bývalá manželka a další partnerka. Ona dojížděla do sousedního města. Pracovala do 17:30 a 2× týdně do 19:30. Utrácelo se za benzín /tankovalbenzín do staré Hondy/, nechala se tedy přeložit do místa bydliště, končila denně v 17h (byla v práci nespokojená). Pak se denně muselo jet na společný nákup potravin. Někdy na kávu či večeři. Na dvoře čekala „rodina“, posedělo se, grilovalo s různými návštěvami. Na svou rodinu čas neměla. Rozuměla si s bývalou švagrovou, s novou přítelkyní švagra vůbec… Společný koníček. O víkendech stále náročné (časově, fyzicky) výlety autem.
On nechtěl dítě. Ona chtěla studovat, nebyl čas.
Oženil se 4 měsíce po rozvodu, vzal si servírku (již bývalou) z kavárny, kam chodívávali na kafe. Stal se tátou 8 letého syna. Prý se „poučil“ – opustil „Southfork“ a nějakou dobu bydlel u ní, nemusela chodit do práce. Později jí „Ewingové“ zařídili a vybavili obchůdek. Nyní vede podnik místo otce s ostatními majiteli. Je 6 let ženatý.
Ona vystudovala VŠ, žije spokojeně v bytě se stejně starým automechanikem. Má práci, která ji těší.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ponovotny

do dvou let určitě zamilovanost vyprchá a pak se budou ničit z jiných důvodů. asi oba věděli proč se brali.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek