Avatar uživatele
Ajulka93

Máte někdo zkušenosti s kouřením v těhotenství? Jak moc může cca 8cigaret denně poškodit plod?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Deli, zzzzz před 4159 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
manon

Nevím jak moc ho to může poškodit. Asi dost. Jen nezodpovědná matka může udělat ze svého ještě nenarozeného dítěte pokusného králíka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Vem si to, že ty vlastně z něj uděláš závisláka, jen se začne vyvíjet, ten nikotin ho bude ničit . Není ti líto maličkého ???, Nech ho prosím vyvíjet se bez cigaret!!!!!!!Nás­ledky mohou být nenapravitelné a pak si budeš říkat…,že já tenkrát byla tak hloupá .

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzzz

Je prokázáno, že na syndrom náhlého úmrtí, umírají převážně děti kuřaček. Jsem také kuřačka, tak vím jak je ta závislost na nikotinu šílená. Máte teď užasnou motivaci, tak s tím zkuste přestat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aramah

No, ono je to tak, že by žena měla přestat kouřit dávno před otěhotněním.
Aby se tělo vyčistilo…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Ajulko, před lety jsem viděla 4D sonografický záznam – co se děje, když si matka zapálí. Plod začne bojovat, je stresován, protože se dusí. Najednou nemá dost kyslíku. A po jedné jediné cigaretě se dusí jednu hodinu. Bylo to strašné. Od té doby matku, která kouří, odsuzuji stejně, jako matku, která by dusila své již narozené dítě. Dělala by jste to? Dusila by jste toho bezbranného tvorečka 8 hodin denně? Nedělejte to. Představte si jeho zápas o kyslík a místo cigarety si dejte jablko, mandarinku…
P.S.: Čekám své třetí miminko. Před prvním těho jsem kouřila, ale hned na začátku jsem přestala. Po kojení jsem opět začala. Definitivně jsem přestala, když jsme s manželem začali o dalším mimču jen uvažovat. V době, kdy jsem podruhé otěhotněla, jsme oba již rok nekouřili. Nekouříme už téměř pět let a nebudeme znovu začínat. Radši za ty peníze, co bychom prokouřili, jedeme jednou za rok na týden k moři.
Hodně štěstí a zdravé miminko!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Nechápu vůbec, nad čím tu polemizovat. Kouření je svinstvo.

Kouření v průběhu těhotenství může způsobit závažné zdravotní problémy jak matkám, tak plodu. Jeho působení se mimo jiné spojuje s předčasnými porody a dýchacími problémy. Odhaduje se, že příjem nikotinu během tohoto pro ženu důležitého období způsobuje 20–30% případů nízké porodní hmotnosti, až 14% předčasných porodů a zhruba desetiprocentní novorozeneckou úmrtnost.

U dětí matek, které kouří, je dvojnásobná náchylnost k onemocnění astmatem a stav astmatických dětí ještě více zhoršuje to, že jsou vystaveny účinkům cigaretového kouře.

Matky kuřačky vdechují nikotin a oxid uhelnatý, který skrze placentu okamžitě putuje do organismu plodu a brání mu v získání živin a kyslíku, který potřebuje k růstu. Pokud matky pokračují v kouření (nebo se ke kouření vracejí) po porodu, mohou tím svému dítěti způsobit nedozírné škody.

Nikotin do těla dítěte proudí společně s mlékem a mimo jiné, trvalejší následky může působit nevolnosti, koliku, křeče a průjmy. Navíc může kouření citelně omezit tvorbu mateřského mléka. Krátce řečeno – pokud kouříš, přestaň. Čistý a zdravý vzduch potřebujeme všichni – dítě, které se vyvíjí, ovšem nejvíc.

Rizikem pro správný nitroděložný vývoj není pouze je-li matka kuřačka, ale i pokud se matka vystavuje pasivnímu kouření. V obou těchto případech působí kouř negativně na plod. Hlavními činiteli poškozujícími vývoj jsou pravděpodobně oxid uhelnatý a nikotin. Oxid uhelnatý může způsobit hypoxii, tedy „dušení“ plodu. Nikotin snižuje prokrvení placenty, přechází do krve zárodku a ovlivňuje tak přímo cévní, nervový a zažívací systém dítěte.

Doplňuji:
https://www.go­ogle.cz/search?q=Kou­%C5%99en%C3%AD+v+t%C4%9B­hotenstv%C3%AD+n%­C3%A1sledky&i­e=UTF-8&oe=UTF-8&hl=cs&clien­t=safari&redir_es­c=&ei=oFuaUNY­zot_hBKSigLAJ

Upravil/a: Damiana

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Rodina a vztahy