Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Máte někdo zkušenosti s programem Soluto (správa spouštěných věcí po startu)

Zaujal mne tento článek
http://technet.idnes.cz/zrychlete-start-windows-be z-bolesti-a-odbornych-znalosti-p3q-/software.aspx? c=A111202_163444_software_vse
a v něm

Soluto
Soluto je užitečný pomocník pro vyřešení problémů s pomalým startem Windows. Program při startu počítače provede důkladnou analýzu všech automaticky spouštěných služeb a programů a informuje uživatele o tom, jak dlouho se který program spouští. Program se rozdělí do jednotlivých skupin podle užitečnosti a potřebnosti a výsledky analýzy jsou přehledně graficky zobrazeny.
[33076-soluto.png]
soluto

Já používám Starter a docela se mi líbí u toho Soluto časová osa (no zkrátka efekty pro BFU). Jestli by stálo za to, nainstalovat > ukázat > povypínat > odinstalovat...
Ale jestli to není jen další blbost. :-)
Děláte s ním někdo?

Předmět Autor Datum
Já si vystačím s msconfigem. Jeho výhoda spočívá v tom, že ho najdu na každým PC s Windows. U toho S…
Prasak 05.12.2011 05:39
Prasak
Tam je zajímavý taky ten poslední příspěvek: Ještě by to chtělo napsat, že ten instalační program po…
IQ37 05.12.2011 08:47
IQ37
no jdi do toho- má to hezký ikonky. ta časová osa řeší co? řeší třeba pomalou aplikaci z důvodu use…
kmochna 05.12.2011 09:08
kmochna
Zkušenost jsem si udělal sám. Instalace trvala snad 20 minut, tahalo se cosi z webu, bez upozornění…
Kráťa 05.12.2011 10:12
Kráťa
A nechalo to po sobě bordel SA nic nenašel [http://pc.poradna.net/file/view/7674-soluto-po-uni nsta…
Kráťa 05.12.2011 11:30
Kráťa
v all users na to tak nějak nemusí mít voltíky mazat:-p ale má si to ošetřit. a jsou to user data- t… poslední
kmochna 05.12.2011 11:32
kmochna

Já si vystačím s msconfigem. Jeho výhoda spočívá v tom, že ho najdu na každým PC s Windows.
U toho Soluta je zajímavej paradox, že ač vypíná programy po spuštění, sám se tam musí taky nějak nasáčkovat, aby to tam očuchalo :-)

Tam je zajímavý taky ten poslední příspěvek: Ještě by to chtělo napsat, že ten instalační program pouze propojuje někam na web a bez webového připojení program nenainstalujete. Nevím, jestli je to pravda, neověřoval jsem to.

no jdi do toho- má to hezký ikonky.

ta časová osa řeší co? řeší třeba pomalou aplikaci z důvodu userova zásahu, kdy mu tam vystřílel potřebné knihovny? na to je prohlížeč událostí.

Zkušenost jsem si udělal sám. Instalace trvala snad 20 minut, tahalo se cosi z webu, bez upozornění a ptaní, nainstalovalo se to kamsi neznámo kam a opět bez ptaní (což úplně nenávidím a zuřím), dnes mi startoval stroj jednou tak dlouho, rozhraní programu zmatečné...
Když jsem ho chtěl odinstalovat, nebyl ani v absolute uninstaleru. Jestli byl v přidat/ubrat programy jsem nekoukal. Má to svůj uninstall. To se zase chtělo kamsi připojit a aktualizovat se. Pak se to efektně odinstalovalo, jdu projet stroj v superantispyware a už to tu nechci nikdy vidět.
Zlatý Starter a msconfig.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru