Avatar uživatele
Belatrix

Máte někdo zkušenosti se solárkem?

Vím, že je to škodlivé, ale přece jenom-jednou se snad nic nestane..;) Tak jsem se chtěla zeptat jak to vlastně funguje(,ať vím do čeho jdu;P). Má solárko stejné účinky jako slunce? Tím myslím například když jste v solárku-také vám zesvětlají vlasy a chloupky na rukách? Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4361 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Slunce i solárko a dříve používané tzv.horské slunce- u všeho se postupně zjistí,že je škodlivé.Nechápu tu módu,která přišla někdy ve 30.letech 20.stol.kdy měly ženy první projevy emancipace,chtěly vypadat jako vysportované opálené a zdatné osoby. Já sama mám světlou pokožku,ale opaluji se dobře. Po mírném zčervenání jdu do hněda,ale jsem poučená a hledím si užít něco z budoucnosti a tak razím trend-na jaře bílá a co se samo při běžném pohybování v běžném prostředí neopálí,to neřeším.Konec-konců dříve opálení bývali jen lidé chudí,pracující na polích ap.Vyšší společnost se před sluncem chránila-světlá pleť byla poznávacím znakem určité úrovně.Možná je na čase toto pravidlu v zájmu vlastníhozdraví opět zavést.Dnes není třeba dokazovat opálením od moře nebo ze solárka,že „na to mám“,spíš to značí-jsem hazardér a ignorant.Naše přední dermatoložka po návratu z USA obléká svoje malé děti na pláž do plátěných oblečků,protože to,co viděla na vlastní oči jak slunce zabíjí pokožku a posléze i nositele té pokožky,už neriskuje.A bu­de hůř…:D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
terry

Záleží na to, jak dobrá je firma, co solárko provozuje. Češi hodně šetří a nechávají fungovat lampy déle, než se má. Ty pak více škodí pokožce.
A po jednom opalování ti chloupky a vlasystejně nezesvětlají.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
koník.

Přítelkině z toho měla pěkné problémy. Nejspíš to bylo spojené i s nějakou alergickou reakcí celkově na to světlo a na nějaký krém co opálení zvírazní,který si tam koupila. Popálila se a vše jí děsně svědělo a nakonec jsme jeli do nemocnice na injekci proti tomu svědění a pak se mi zapřísahala, že už tam nikdy nepůjde.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Jednou ti to neuškodí, ale je to celkem k ničemu. Pokud máš pokožku ještě neopálenou a dáš si více minut, může dojít ke spálení nebo k alergické reakci (jak popisuje Koník). Aby mělo solárko efekt, chce to zpočátku chodit denně (alespoň týden). Pět minut pro začátek, pak přidávat. Dvacet minut by mělo být maximum. Potom stačí udržovací „lázeň“ jednou týdně.
Jestli se chceš předopálit, abys nevypadala na pláži jako z tvarohu, můžeš to zkusit, ale opatrně. Kůže bude na „živé“ sluníčko lépe připravená a odolnější, to je pravda. Nesprchuj se po solárku alespoň dvě hodiny, dráždí to kůži. Na oči používej speciální krytky. Používej kosmetiku určenou pro opalování v soláriu, ne tu běžnou. Osobně nefandím solárku, kůže si nadměrné „slunění“ i tohoto typu pamatuje a předčasně stárne. Zdravý pohyb na sluníčku ti dodá vitamín D a navíc je to stokrát zábavnější než ležet ve skleněné „rakvi“.
Doplňuji:
Terry má částečně pravdu, lampy se v solárcích fakt pravidelně nemění, ale ne, že by to bylo škodlivé. Jen jsou to vyhozené peníze, protože ležíš v tu chvíli jak v teráriu.
Jó a vlasy a chloupky ti moc nezesvětlají, ale počítej s tím, že ti pěkně vylezou pihy – hned po prvním „ležení“!

Upravil/a: Damiana

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek