Avatar uživatele
dudu

Máte povědomí o tom, v jakém asi stavu máte svoje játra?

Na zdraví jater se podepisují zánětlivá onemocnění, žloutenka, ale také přílišná konzumace alkoholu. V červnu probíhající preventivní program Zdraví národa s bezplatným testováním stavu jater ovšem odhalil katastrofu. Problém s játry u nás údajně má každá druhá žena a 79 procent mužů.

Upravil/a: annas

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, anonym před 2821 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Protože se léčím alternativní medicínou, chodím pravidelně na měření např. přístrojem Oberon. Ten vyhodnotí stav vnitřních orgánů.

Vím, že mám oslabený žlučník, který je párovým orgánem jater. Z čeho mně vznikly problémy, nebudu zveřejňovat, ale určitě to není alkohol a strava.

Játra a žlučník jsou podle čínské medicíny nejvíce ohroženy v březnu a dubnu.

Manžel mé známé se také pdrobil tomu měření. Přístroj vyhodnotil oslabení jater takto.

Přičiny: na prvním místě to jsou léky, na druhém místě nesprávná strava, třetí v pořadí kouření, teprve na čtvrtém místě alkohol, na pátém psychika.

Dotyčný si pravidelně dopřává denně ráno a večer štamprličku slivovice. Tím nechcí říct, že považuji za správné pravidelnou konzumaci alkoholu.

U každého je to jinak, ale věřím, že velkým nepřítelem jater jsou opravdu chemické léky. U notorických alkoholiků či prodělané žloutenky, boreliozy atd. to mlůže být jinak.

Léky na jedné straně pomáhají, na druhé ničí játra a ledviny. Léčí následky, nikoliv příčinu. Lékař léčí, příroda uzdravuje.

Všeho s mírou …

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ano, svůj stav jater znám. Na to jak chlastám, jsou celkem v dobré kondici, vč. jaterních testů. Jen mírná a vratná steatóza (ztučnění). Asi umřu na něco jiného.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Ano, znám stav svých jater dokonale (laboratorní výsledky, z PET/MRI a od svého bioauditora ;)).
Dnes má mnoho lidí např. alergie různého typu, „problém“ tkví v játrech. Ženy si ubližují pojídáním tablet HA, stravou téměř všichni… Např. banán, pokud není utržen z bnánovníku a okamžitě na místě bez špiček zkonzumován… je pro alergika zcela nevhodný (snad jen k občasné konzumaci), pro malé děti už vůbec ne (je to často jeden z 1. pohodlných přírmů, který do nich neznalé matky nacpou třeba s tvarohem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Ano, mám.
Nejsem každá druhá…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

budu se na ně muset mrknout, přeci už jen mají něco za sebou 😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

No, asi mám játra v pořádku, vzhledem k tomu, že nechlastám, zdravě taky vypadám, tak asi dobrý.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MarkettB

Prošla jsem infekční chorobou a tak mi nedopadají jaternáky při detailnm zkoumání dobře, ale doporučili mi játra pročišťovat tabletami se silymarinem. Taky jsem brala léta antikoncepční tablety, takže i z toho důvodu je dobré si ta játra detoxikovat. Ajako důkaz zlepšení beru řeba to že se mi zlepšilo akné :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ty nemáš problémy z prochlastaných jater, ale máš i delirium tremens. Tebe vyléčí jedině komunistický felčar, nebo hrobník!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek