Avatar uživatele
annas

Máte rádi olomoucké tvarůžky?

Co v nich tak nelibě páchne?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, panenka, lorja, vagra, elektrikář, iceT, anonym před 4952 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Miluji všechny smraďochy. Díky bohu nynější manžel také,,,nejraději s cibulí,spousta cibule,,,,a nebo obalované,ale to je pak vážně masakr.

No a nevím proč píšete,že to páchne,mě to voní,,už jak je cítím,tak se mi zbíhají sliny. A to aroma podle mého pochází z toho,že při zrání dochází k reakci nějakých potravinářských bakterií,které se tam spolu perou,když sýr zraje…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Tvarůžky miluji a myslím,že ten zápach je právě rozkládáním /kvašením tvarohu/ na tu pochoutku.Je tolik skvělých receptů na nichž si člověk pochutná.Čím dýl je necháte ležet tím víc páchnou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
vagra

Pro mě jsou olomoucké tvarůžky, velice oblíbená pochoutka.Musí být samozřejmě dobře zaleželé, musí, tak říkajíc-„chodit.“
Nenazval bych odér, který vydávají pachem, ale intenzivní,nelibou vůní.
Voní v nich ten zrající, solený tvaroh.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Hm,takova pomazanka,nebo smazene,nebo zabalene do masa…mnamka nejvetsi.Ale na otazku Vam neodpovim,nevim.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Úplně na 100 pro si nejsem jist, ale při zrání vzniká kyselina máselná,mléčná a jejich deriváty. No a to je ta „krásná vůně“.

BTW : Ještě když se jsem chodil do práce tak zaměstnavatel uvažoval o doplňujícím výrobním programu , výroba kyseliny máselné,
Tenkrát jsme pomalu všichni uvažovali o vypovědi.

Takovéto pachy se vám krásně usadí v oděvu a ve vlasech. To by se lidi v dopravním prostředku pěkně ohlíželi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
benaja

http://www.re­cepty.cz/recep­t/nakladane-olomoucke-tvaruzky-9690 nema to chybu,mnam!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

Nemám je ráda nejvíc mě chutná Hermelin

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gnr54

Když jsem byla mala a máma je jedla,tak jsem si v duchu říkala „jak to může jíst, vždyť to tak smrdí“ Dnes si je ráda koupím a pochutnávám si na nich.Je to prostě mňamka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lorja

Ano.Patří mezi oblíbené pokrmy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Mám také krásný zážitek. Kamarád jich přivezl na chatu 2 bedničky nějak mu při rozvozu zbyly. Něco jsme snědli zašli to zapít do místní hospůdky. Zbytek naložili do do pětilitrové lahve s cibulkou a zalili pivem. Když jsme odjížděli zapomněli jsme na ně.Bylo to v létě. když jsme přijeli za týden byly cítit až venku.Vzali jsme si to do hospůdky že to sníme a zapijem. Půjčili si talíře a lžíce nandali si a v momentě byla prázdná celá hospoda. šef ochutnal a pak nás i se syrečky a talíři vyhodil ani nechtěl platit. nakonec jsme zbytek hodili do potoka.Za týden se rozvodnil. Jen mi víme proč.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Přidám jednu vzpomínku. Jela jsem do Ostravy na školení na bývalé KNV. Ředitel mě požádal, abych jeho známému předala bedničku tvarůžků. V vagoně jsem se k zásilce nehlásila kvůli „vůni“ tvarůžků. Cestující chvíli poseděli, ale odešli. Zážitky z cesty.
Dotyčný mě měl čekat na nádraží. Jenže vlak měl asi 2 hodiny zpoždění, takže na nádraží nikdo nebyl. Muže jsem sice znala, ale nevěděla, kde pracuje. Tehdy nebyly mobily, takže jsem volala na své pracoviště, co s tvarůžky. Jezdila jsem po Ostravě a hledala dotyčného. Ze školení nebylo nic, ale tvarůžky jsem doručila.

Ale jinak mám tvarůžky ráda – je to vůbec náš nejdietnější sýr.

před 4952 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek