Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cestu k FAVICON nelze zapsat do HEAD :-(

Ahoj, využívám službu MiniWeb od Czechia.com, tj. k registrované doméně 1 stránka zdarma. Koho to zajímá, více info najde zde hosting-zdarma

Vytvořila jsem tam malý web. Na tom miniwebu není prostor pro uložení souborů. Obrázky a další soubory mám tedy uložené na jiném serveru. Z toho miniwebu na ně odkazuju a zobrazují se. Obdobně bych to chtěla vyřešit i s favicon - uložit ji jinam a do head zadat <link rel="icon" href="http://www.jinyserver.cz/mojesoubory/images/favicon .ico" type="image/x-icon">

Problém je v tom, že ten miniweb nelze vytvořit a editovat v běžném editoru a nahrát tam přes FTP. Miniweby na Czechii lze tvořit pouze online jejich editorem a rovnou se ukládají na jejich server, kam nemá uživatel přímý přístup. Přímo můžu editovat jen BODY - to lze zobrazit i jako HTML kód a něco tam vepsat ručně. Též lze editovat rubriky patřící do HEAD - title, description, keywords a css, ty můžu vyplnit a odeslat a ono to vygeneruje příslušný zápis do head. HEAD jako celek však nelze editovat, takže řádek ohledně favicon tam nemůžu vepsat.

Pokud vepíšu do nějaké rubriky miniwebu něco, co se tomu serveru nelíbí, tak to neuloží - např. javascripty. Nepomohlo ani řešení udělat v BODY jakousi sekci HEAD a vepsat to tam - jak mi radili na jakpsatweb http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthre ad&forum=3&topic=60581.

Zkouším se tedy zeptat tady na Pnet, jestli by to šlo nějak vyřešit. Třeba napsat tu cestu k favicon nějak? a někam? do BODY nebo do css? Nebo je to neřešitelné? Děkuju předem za snahu pomoct :-)

Předmět Autor Datum
evi toto neni moje parketa ale tusim ze se prohlizec v tomto pripade neorientuje vubec pomoci kodu a…
kmochna 17.10.2007 09:27
kmochna
Ahoj Kmochno, jsem webový amatér ;-) IMHO obecně to platí tak, jak píšeš. Ale to řešení s linkem na…
Eva_M 17.10.2007 09:38
Eva_M
Nevím, asi by byla první věc, že bych utekl na jiný hosting a na ten jejich mini dal jen linky a pre…
Kráťa 17.10.2007 10:05
Kráťa
Já jsem asi půl roku s lidičkama kuličkama na obchodonline.cz a nemohu si stěžovat. Kráťo, ten host…
Eva_M 17.10.2007 10:24
Eva_M
Zatím po mě nic nechtěli. Ale teď jsem si uvědomil, že tam půl roku nejsem. Bude to tak od července-…
Kráťa 17.10.2007 10:34
Kráťa
Však je spousta hostingů zadarmo. Většinou poskytují 500MB prostoru, PHP, databázi, neomezený počet…
Ynd0r 17.10.2007 10:41
Ynd0r
Ynd0re, díky za odkazy, určitě se podívám, člověk se pořád učí! Ale jako ekonomce mi nejde do hlavy,…
Eva_M 17.10.2007 10:53
Eva_M
Nebo se můžeš podívat na webhosting-zdarma Jinak kuličky mají doménu také jinde (u šaryka). Ale tam…
Kráťa 17.10.2007 11:06
Kráťa
Dyk na tom 4U dávají zadarmiko jen 10 MB?
Kráťa 17.10.2007 11:07
Kráťa
To máš pravdu, ale mají 4.nejlepší dostupnost podle kýblsoftu. A mně by zatím těch 10MB stačilo.
Eva_M 17.10.2007 12:47
Eva_M
Taky nevím, ale hostingy zadarmo fungovaly už dávno před zlevněním cz domén, takže myslím, že v tom…
Ynd0r 17.10.2007 11:17
Ynd0r
Prosím, mohli bychom se vrátit k původní otázce ohledně favicon? Děkuju ;-) (Ty navrhované freehosti…
Eva_M 17.10.2007 12:52
Eva_M
žiju v tom, že kód pro favicon může být jenom v sekci [head] <link rel="shortcut icon" type="image/…
lední brtník 17.10.2007 15:07
lední brtník
Já mám stránky na www.webzdarma.cz. Jsem tam spokojen, musíš mít dole 1 reklamu. Na celý můj web www…
marekdrtic 17.10.2007 15:02
marekdrtic
Marku. Když má koupenou doménu druhého řádu (např eva.net), proč by si zřizovala doménu třetího řádu…
Kráťa 17.10.2007 15:23
Kráťa
:-[ to jsem si nevšiml poslední
marekdrtic 17.10.2007 16:13
marekdrtic

evi toto neni moje parketa ale tusim ze se prohlizec v tomto pripade neorientuje vubec pomoci kodu ale natvrdo zkusi favicon.ico - pokud tam neni nezobrazi,tak jako se to deje se souborem robots.txt u ftp se soubory disclaimer...

treba me muj slidivy maxik na teto sajte nabizi (rovnou natvrdo) robots.txt kdyz to projedu poradnackej mixer me hodi na hlavni stranku
---

edit// ted jsem otevrel tento zdroj a maji tam

<META http-equiv=content-type content="text/html; charset=utf-8"><LINK href="/favicon.ico" type=image/x-icon rel="shortcut icon">


Ahoj Kmochno, jsem webový amatér ;-) IMHO obecně to platí tak, jak píšeš. Ale to řešení s linkem na favicon na jiné adrese taky funguje, před časem mi ho poradili tady ;-) Řešila jsem tehdy problém, že mám jiné www stránky na adrese mojestranky - a chtěla jsem tam mít favicon. Samozřejmě jsem nemohla umístit svou favicon do rootu na www.volny.cz - ale díky popsanému řešení mám na tom webu opravdu vlastní favicon a funguje. Jenže stránky na cokoliv fungují "normálně" v tom smyslu, že je lze vytvořit v jakémkoliv běžném editoru a nahrát přes FTP. Ten MiniWeb na Czechii má lepší adresu www.mojedomena.cz - ale je tam zase omezení v podobě toho online editoru. Samozřejmě nabízejí i placené varianty, ale to zatím nechci.

Nevím, asi by byla první věc, že bych utekl na jiný hosting a na ten jejich mini dal jen linky a preference. Já jsem asi půl roku s lidičkama kuličkama na
obchodonline.cz a nemohu si stěžovat.
Nebo pokud je ta jejich vizitka ještě mimo hosting, pravděpodobně jim tam dělají lidi pouze reklamu na to, kolik mají zákazníků.
Podle mě budou mít ty fintičky "ošetřené".

Však je spousta hostingů zadarmo. Většinou poskytují 500MB prostoru, PHP, databázi, neomezený počet emailů, subdomény a FTP.
Projdi si žebříček mereni.kyblsoft.cz - spousta z nich je zadarmo.

P.S. Finta může být podle mě v tom, že za registraci nové cz domény chtějí moc peněz (třeba 600,-). Ale možná mají jenom zpoždění a účtujou za cz pořád staré ceny... Každopádně nic ti snad nebrání koupit si cz doménu jinde za dvě kila a pak ji k mim zadarmo převést.

Ynd0re, díky za odkazy, určitě se podívám, člověk se pořád učí!
Ale jako ekonomce mi nejde do hlavy, že někdo něco dělá zadarmo. Chápu to, pokud mají předražené registrace domén a jejich prodlužování. Ale nevím, jak by se tvářili na to, kdybych k nim převedla doménu, kterou mám předplacenou na X let za mírný peníz u jiného registrátora - a chtěla u nich skutečně zadarmo hostovat.
Edit: Ve Tvém seznamu jsem našla firmu www.hosting4u.cz - vypadá dobře a ceny velmi rozumné. Zírám ::)

Taky nevím, ale hostingy zadarmo fungovaly už dávno před zlevněním cz domén, takže myslím, že v tom předražení cz hlavní finta nebude.
Předpokládal jsem, že prostě mají základní program zadarmo a lepší programy už jsou placené... a počítají s tím, že jestli se člověku osvědčí ten zadarmo, tak se obrátí zase na ně, až bude potřebovat něco náročnějšího.
Před časem jsem měl free program u pípni a žádná finta tam nebyla - pokud si vzpomínám, tak se na ně ani nemusela doména převádět. Byl tam problém s dostupností, ale podle měření kýblsoftu se zdá, že to tehdy byly nějaké výjimečné výpadky.

žiju v tom, že kód pro favicon může být jenom v sekci [head]

<link rel="shortcut icon" type="image/x-icon"  href="favicon_moje.ico">

můžeš ho schválně vrazit do [body], ale pochybuju že to prohlížeče vezmou.

teoreticky je možnost na favicon vůbec neodkazovat, ale soubor právě s názvem "favicon.ico" by musel ležet v rootu serveru, což u hostingu není možné. a nemusí to automaticky brát všechny prohlížeče, "jespr" skoro určitě ne.
snad to půjde dosáhnout s "virtuální" doménou, např.: eva_m.doména.cz/favicon.ico - edit: aha, jak čtu kráťu dole, měla by to být raději doména 2.řádu.

Já mám stránky na www.webzdarma.cz. Jsem tam spokojen, musíš mít dole 1 reklamu. Na celý můj web www.mrk.borec.cz s obrázky atd. atd. stačí 18 MB. Na webzdarma máš volno 50MB, takže pro střední až větší web bez megových obrázků hafo místa. Druhou možností (až 150MB místa) je umístění lišty asi 27px do horní oblasti stránky. Rozhodně vol www.webzdarma.cz . Můžeš mít třeba stránky www.EvaM.borec.cz.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru