Avatar uživatele
ALDC

Máte rádi vietnamské pokrmy? Pokud ano, které?

Jíte je často?

Zajímavá 0 před 2679 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Keď dávajú ber, alebo utekaj…
Každá kuchyňa má svoje čaro, svoje špeciality. Netreba na ne pozerať očami Stredozeme, ale aj cez žalúdok spoznáš človeka. Preto na svojich cestách sa snažím spoznať krajinu i ľudí aj týmto spôsobom, cez žalúdok…
Ázijská kuchyňa má svoje špeciality práve v spôsobe výberu prírodných, nie umelých, prvkov a pochutín do svojej stravy s prímesou rôznych korenín. Náš žalúdok zvyknutý na vepřoknedlozelo, prípadne bryndzové halušky, alebo výrobky rôznych „fastfoodov“ má spočiatku problémy s východoazijskou stravou. Ale, keď jej dôjde na chuť, nevie, kedy prestať.
A mne to chutí… (ale originál, nie tie pseudoázijské, pseudovietnamské, pseudothajské výrobky)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Gestas

Pes.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tforro

Ne. Nejím je nikdy a za žádných podmínek nebudu jíst žádné jídlo připravované asijskou menšinou. Proč? Neberte mě prosím v tomhle ohledu za rasistu, ale kdo někdy jako já na vlastní oči viděl, jak se skladují potraviny (plesnivé maso na betonové podlaze, zmoklé pytle s rýží od kterých plesnivěla i zeď atd.), tak to asi taky jíst nebude. Vždy když jim takový nelegální sklad potravin vybrala hygiena, do 24h to to tam naplnili zas.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Občas také upečou pejska i kočičku, můj starý spoluzaměstnanec pracoval tam daleko v rákosí jako montér a ještě k tomu dodává, nedostatek vody, tak si také z nouze místo toaletního papíru používali prst. Postačí nahlédnout do kontrol Čoiky, Češi nejsou také bez problému, ale převážný nedostatek v hygieně je u rákosnických večerek a pohoštění. Dobrou chuť, komu to chutná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Upřímně řečeno, zatím jsem z kalsické vietnamské kuchyně vyzkoušela jen velmi málo, vlasně jen „pho ga“, kterou jsem si navíc vařila já, takže nevím, jak moc se blížila té autentické, a pak „pho“ ve vietnamském občerstvení. Mám pár receptů a snad se je pokusím provést.
Každopáně se mi skutečná vietnamská kuchyně velice zamlouvá.Je škoda, Vietnamci, kteří tu provozují restaurace a občerstvení, tohle dlouho nechápali a místo vlastní kuchyně, která je zdravá, chutná a čerstvá, nabízeli glutamánovou „rádoby-čínu“ z nepříliš kvalitních surovin.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek