Avatar uživatele
iceT

Máte rádi zmrzlinu?Jestlipak

víte,od kterého roku je na trhu nanuk Míša?
Doplňuji:
Já si eskymo pamatuju tak za dvě padesát,a to byl drahej a byla jsem malá.Zdounky jsou kousek od mého rodiště a jeden čas jsem měla nanuky přímo odtamtud.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: iceT

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? anonym, panenka, flodur, elektrikář, Kerberus, hanulka11, hanny 2, anonym před 4758 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Po mražené tvarohové pochoutce v oranžovo-zeleno-bílém obalu saháme do mrazáků už od roku 1962, a tak máme právem pocit, že svého Míšu důvěrně známe.

A abys věděla… míšu miluju

já pamatuji eskymo za 0.50kčs

Zdroj: http://zmrzlina-misa.cz/ze-zivota-misi/jak-se-dela-misa.php

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Tak to jsem věděl,ale víč ty,kdy bylo na trh uvedené Eskymo ? A kolik stálo v roce 1976?
Doplňuji:
Ano,Eskymo stálu v tu dobu pouhopouhých 50 haléřů.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Děda Louda

Eskymo bylo za 50 hal., Míša za 70 hal., Polárka za 80 hal. a nejdražší, ale nepřekonatelný byl Nanuk. Ten stál 1,– Kčs.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jennysh

od roku 1962 Pokuď se nepletu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

Mňam můj oblíbený .
Je na trhu již téměř padesát let, takže je to pamětník. Zrodil se v roce 1962 ve výrobním závodě Zdounky. Míša má vysoký obsah tvarohu, ve zmrzlinové části 65 procent. V celém výrobku, včetně čokoládové polevy, pak 52 procent. Proto je vnímán jako zdravější volba dezertu nebo pochoutky.

Zdroj: http://ekonomi­ka.idnes.cz/vy­robce-nanuku-misa-matova-prichut-je-neprodejna-fbr-/ekoakcie.aspx?c=A090526­_150841_ekoak­cie_pin

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Eskymo bývalo za 0.50 haléřů a byla na něm dobrá čokoláda Kupoval jsem si je místo svačiny v cukrárně u školy. Nanuk se špejlí a míša za korunu. Byvalo to zpestření v kině když jsme jako děti chodívali v neděli po obědě do kina na pohádky.To ještě nebyla televize.Byl rok 1953.V cukrárně mněli obrovský stroj na zmrzlinu Frigeru Dělavali tam vodovou zmrzlinu, citronovou a malinovou, také za 50 haléřů.Dnes to jsou pohádky starejch zbrojnošů moji vnuci tomu nevěří.A co takhle dort z polárky dělávali je kulaté. V Bílé labuti mněli raznici na krájení na jednotlivé porce. To byla odmněna když nás tam maminka poslala nakupovat. Tenkrát to byl jediný krám otevřený v neděli.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Vcera jsem mela zmrzlinu – krokant – poprve a byla moc dobra. Misa mi nechutna a Eskymo si pamatuji za 60 hal. Je to mozne ? Vaham ale nad 1 kcs. -iv-

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek