Avatar uživatele
autacek

Máte taky obavy o budoucnost Evropy a naší země, nebo už je vám to jedno a říkáte si po nás potopa?

Marně si totiž lámu hlavu nad tím, proč nemají výhody a nejsou na piedestalu ti, jenž pracují a přináší hodnoty, odvádí peníze díky kterým je stát schopen fungovat a místo toho jsou protěžováni ti ostatní (sociální skupiny si dosaď dle libosti) a naopak těm podnikavým jsou neustále házeny další a další klacky pod nohy se slovy, že platí málo a ať hledí přidat. Divná to doba a neodvažuji se hádat, kam až to může zajít.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2308 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Klaproth

Jisté obavy pociťuji.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Mně už to tak neděsí, ale mám obavy z toho, v jakém prostředí budou žít vnoučata. Do ČR to snad tak brzy nedorazí, aspoň doufám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Je to klasický princip, který zná každý „úspěšný/popu­listický“ politik, pracovité úspešné menšině vždy brát a líné masy obdarovávat. Celé je to přímý důsledek voleb a faktu že hlas pracovitého i lenocha má absolutně stejnou váhu. Aby politik získal dostatečný počet hlasů a byl vůbec zvolen musí se líným masám zavděčit a zalíbit, aby to mohl splnit musí pak o to víc podojit těch pár co dřou jak mezci.

Mohlo by se zdát že populistický politik tak přirozeně působí proti rozevírání nůžek mezi nejbohatšími a chudými. Ale faktem je, že on tak jenom vypadá. Ty peníze vybrané na daních pak většinou těčou k ještě bohatším skrze předražované státní zakázky a těm nejchudším se vyplácí minima (neříká že by to mělo být víc, pokud někdo žije jen s cizí práce je na tom něco velmi špatně a mělo by to skutečně jen zajistit přežití). Tato falešná očekávání vkládaná do příslibů populistických politiků se tak nakonec jeví jako nejnebezpečnější část celého vybalancovaného systému, často titéž lidé inklinují k tomu aby věřili nerealizovelným příslibům i v jiných otázkách než jen finanční zajištění ze strany státu, jako třeba zahraniční politika (pro ty nejjednodušší je to dnes jen synonymum pro imigraci) a bezpečnostní politka (kterou si většina voličů představuje doslova jako Hurvajz válku, mnozí by do toho klidně znovu praštili se sovětským svazem jen aby mohli plyvnout do tváře myšlence sjednocené Evropy) … obavy mám, ale to samo o sobě k ničemu není a řešení těchto paradoxů které demokratický systém pořírají zevnitř bohužel neznám, snad snad rozdílná váha hlasů nastavená velmi pečlivě podle nějakých elementárních vyspělostních kritérií, ale to by se prakticky zvrtlo v totalitu protože něco takového se velmi obtížně nastavuje do stabilní podoby a ještě hůř prosazuje..

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek