Avatar uživatele
Asis feen

Máte tip na náhražku kávy, která umožňuje být ve střehu a nemít z toho odpudivé zuby?

Řekněme že mám dost nevyrovnaný až špatný spánkový režim a moje denní funkce vyžaduje nakopnutí. Kávu jsem ale musel velmi omezit kvůli negativnímu vlivu na své zuby. Tak hledám způsob užívání kofeinu s minimem cukru, aniž by se mi po něm vytvářely skvrny na zubech a slábla sklovina. Prosím doporučte mi něco. A nestojím o žádné speed8 a tablety. :)

Zajímavá 0 před 3021 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Zkus práškový zelený čaj matcha. V tomhle případě bohužel vynecháme tradiční přípravu s veškerým nádobíčkem, lze ho totiž přidávat do všeho možnýho, pokud potřebuješ nakopnout, zarovnaná lžička po ránu by podle mě stačila – do jogurtu, koktejlu… Na mě to teda asi nepůsobí, ale na mě z těchhle věcí nezabere asi nic a kafe mi nechutná :)
Anebo – kup si náhražku kávy jako třeba amarantovou nebo žaludovou a účinky si zkus navodit jako placebo :P

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

A jak jsi přišel na to, že ti ty problémy způsobila právě káva a cukr? No, je to to nejhorší pro spánkový režim, ten si musíš vytvořit sám. Takže večer mátový čaj a ráno žádné kafe. Jinak silný zelený čaj taky nakopne – dokonce líp, obsahuje tein, což je jiný název kofeinu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Pokud ne čaje a tabletky, tak jedině energeťáky, jinak to nevidím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Kromě kávy existují tzv. kávoviny, lidově řečeno „falešné“ kafe, vyráběné např. z cikorky. Tradiční značka takové „kávoviny“ je u nás Caro.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek