Avatar uživatele
Vanish

Máte zkušenosti se studiem na Policejní akademii v Praze?

Ahoj studuju gymnázium a po maturitě bych chtěl jít na Policejní akademii do Prahy.
Zajímalo by mě jestli někdo máte zkušenosti se studiem na této škole. Dále bych se chtěl zeptat jak je to tu se sportem, já teda posiluju a dělal sem rok karate, ke kterému se plánuju vrátit(buď to a nebo nějaký jiný bojový sport), ale u příjmaček jsem žádné fyzické testy ani nic podobného neviděl, tak by mě zajímalo jak to ve skutečnosti je. Další věc je uplatnění, asi není policajt jako policajt, a mě by zajímalo jakou práci bych po absolvování této školy mohl bykonávat(kon­krétněj). Dá se třeba najít uplatnění i v jiných zemách než jen v ČR? Děkuji za případné odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3517 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

Pokud chceš pracovat u policie, je policejní škola dobrá volba, druhá možnost je právnická fakulta. Na ten sport se zeptej přímo v té škole.

Na to jakou práci pak můžeš konkrétně vykonávat by ti tady mohl docela přesně odpovědět Klumprt, tak si na jeho odpověď určitě počkej:-)

S práci u policie v zahraničí to nebude jednoduché, do bezpečnostních složek se přijímají většinou lidé s občanstvím dané země, takže pokud nebudeš jejich občanem, pochybuji, že tě zaměstnají.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Jestli se tady čeká na moji odpověď, tak snad nezklamu 🙂 Můžu jen k tomu uplatnění. Sportovec nejsem, a akademii jsem dělal dálkově při práci a to je něco úplně jiného než denní studium.
Vysokoškolské vzdělání bakalářského stupně umožňuje u policie nastoupit až do 8. platové třídy. Se střední školou maximálně do 6. platové třídy. 7. platová třída jsou např. kriminalisté na okresech, 8. jsou kriminalisté na krajích, na ÚOOZ, ÚOKFK apod. Ze zákona není rozhodující obor vzdělání, ale v praxi může mít obor vliv na výsledek výběrového řízení. (Výběrové komisi se může víc líbit absolvent akademie, nežli absolvent marketingu).
Samozřejmě nelze se spoléhat na to, že okamžitě po absolvování akademie nastoupíš na kriminálku, i když i takové excesy se občas děly nebo dějí. Pravděpodobně i s Bc. nebo Mgr. titulem za akademie budeš muset pár let sloužit v uniformě na základním útvaru, typicky na obvodním oddělení. Což je ovšem škola života a nikoli promarněný čas! Pokud bys byl natolik netrpělivý, že bys toužil hned po škole po pěkném místě, tak se obávám, že bez strejčka ve vlivné funkci se to neobejde.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/ahoj-studuju-gymnazium-za-rok-maturuju-a-napadlo-me-ze-by-me-bavilo-byt-policajt-tzn-policejni-akademie-v-praze-no

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce