Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Míchání zahradních postřiků

Hoj,
chystám se zahrádce naložit na hřbet trochu té jarní chemie.
Konkrétně proběhne eliminace klíšťat přípravkem K-Othrine a eliminace plevelů přípravkem Bofix. Oba přípravky fungují, mám s nimi zkušenosti z let minulých.

Mám letos puzení oba lektvary smíchat a aplikovat (samozřejmě ve správném poměru vůči vodě) najednou. Zdaleka si nejsem jist, jestli si to mohu dovolit.

Nějaké názory na toto? Případně pokud si to dovolovat nemám, tak jakou dobu mezi oběma postřiky dodržet?

Máte-li někdo chuť ventilovat litanie na téma "nepřeháněj to s chemií", učiňte tak z nejbližšího okna východním směrem. Toto jsou jediné dva chemické přípravky, které mě okolnosti donutily na zahrádce používat.

Za ostatní názory děkuji.

Předmět Autor Datum
Bofix je selektivní herbicid a K-Othrine insekticid, ne? To používáte na trávník? Obecně je potřeba…
Kurt 09.04.2014 13:44
Kurt
K-Othrine ve volné přírodě? Zabiješ tím úplně vše bezobratlé, je to v podstatě totlání kontaktní ins… poslední
Uroboros 09.04.2014 13:53
Uroboros

Bofix je selektivní herbicid a K-Othrine insekticid, ne? To používáte na trávník? Obecně je potřeba se držet doporučení výrobce uvedeného v návodu či produktovém listu. Pokud mísení s ostatními přípravky výslovně nezakazuje, klidně bych to zkusil.

K-Othrine ve volné přírodě? Zabiješ tím úplně vše bezobratlé, je to v podstatě totlání kontaktní insekticid, co na té zahradě je. A stříkat to ještě plošně a v době, kdy vše kvete? To už je na zabití i tebe. Bofix klidně, ale na K-O se vykašli. Hlavně teď na jaře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru