Avatar uživatele
independent

Měl Adam mužské pohlavní znaky dříve, než se objevila Eva?

Měl Adam pohlaví před rozdělením člověka na muže a ženu?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2263 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Mýtus o stvoření
…a Bůh stvořil Lilit, první ženu, tak jak stvořil Adama. Místo prachu však použil pouze odpad a špínu. Z jejího spojení s Adamem vzešel Asmodeus a nespočet dalších démonů, kteří dodnes sužují lidstvo. Vypráví se však, že Adam s Lilit nedokázal žít v míru, protože Lilit odmítala zaujmout při souloži polohu, při níž byla nucena ležet pod Adamem. Na jeho naléhání mu zlostně odvětila: „Proč bych měla ležet pod tebou ? I já jsem byla stvořena z prachu a jsem ti rovnocenná.“
Tak se stalo, že se jí Adam chtěl zmocnit násilím. Po nějaké době Lilit pochopila, že s ní Adam nikdy nebude zacházet jako s rovnocennou bytostí. V záchvatu zoufalství vyslovila nevyslovitelné jméno Boží, vznesla se do oblak a zmizela. Adam úpěnlivě prosil Boha, aby mu pomohl ji najít a přivést zpátky. Bůh proto vyslal tři anděly, kteří ji měli vypátrat. Objevili Lilit v blízkosti Rudého moře, kde se mezitím stala nevěstou démonů žijících v těchto končinách. Dopouštěla se s nimi necudností a denně počala nespočet démonických dětí (Lilim).
Andělé jí sdělili Boží varování, že pokud se nevrátí, denně zemře sto jejích dětí. Ona se však vzepřela. Řekla andělům: „Jak se mohu vrátit k Adamovi a žít s ním jako jeho řádná žena?“ Rozhodla se, že se nevrátí, a v důsledku toho se z ní stal zlý démon.
Tento mýtus o Lilit byl z Bible vyřazen. Snad proto, že až příliš připomíná sexuální povahu člověka. Navíc vytváří nežádoucí obraz ženy, která touží být muži rovnocenným partnerem. Pasáž o stvoření Evy z Adamova žebra je v Bibli zachována a poukazuje na ženinu spjatost a zároveň i podřízenost muži, ale pouze do určité míry. Je pravda, že Eva mu byla oddanou družkou, ale opět jen do té chvíle než vstoupila v pokušení. Legenda říká, že oním hadem, který svedl Evu k dědičnému hříchu, byla právě Lilit, aby se pomstila. Obě ženy se projevily jako individuality – obě se vzepřely Boží vůli, a obě byly za to potrestány vyhnáním z Ráje – což symbolizuje opuštění prapodstaty.
Převzato: http://www.ji­trnizeme.cz/vi­ew.php?cisloclan­ku=2007092114

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Roman71

Je to možná zvláštní, ale měl plně funkční mužský pohlavní orgán a byl schopný rozmnožování. Při stvoření Adama Bůh zjevně plánoval s tím, že bude muž potřebovat vhodný „protějšek“ – ženu, aby mohli být plodní, přibývat a naplnit zemi.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
plebs

Snad ano, pokud ovšem nebyl sexuálně dezorintovaný

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
annas

O tom, že byl Adam muž, svědčí nové objevy – Adam byl opravdu mužský předek a podle vědců existoval..

„Adam a Eva jsou opravdu prarodiče, tvrdí vědci“.

https://zpravy­.idnes.cz/adam-s-evou-jsou-opravdu-prarodice-tvrdi-vedci-fqc-/zahranicni.as­px?c=A001115_162005_ve­datech_jup

Stejně to potvrzuje článek o zkoumání DNA od Adama jako mužského předka.
http://www.ces­katelevize.cz/po­rady/105870303­58-zahady-dna-hledani-bajneho-adama/21438255751/

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Ano.

Adam byl rozdělen na muže a ženu?
To je mi novinka!

Sexuální dezorientace?
To se snad tehdy „nenosilo“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek