Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 5 let starý Počítač se zpomalil - výměna disku, zdroje, přidána ram, teď se při hrách vypíná.....

Mám takový problém, u přítelkyně zdechl počítač- byl se na to dívat pán a říkal, že to vypadá na disk. Disk jsem vyjmul, povysával prach, jak jsem dal do pc nový disk, a pak šrouboval kryt, tak jsem cítil, že mnou jak jsem se dotkl nohou topení prochází jemně proud (později jsem zjistil, že v zásuvce byla fáze v pravé dírce a nulák v levé)- držel jsem jenom bednu PC. Jak jsem dal disk, chtěl jsem instalovat systém, ale počítač se ani nezapl, tak se koupil nový zdroj. Možná se nějak odvařil, jak mnou procházel ten proud... nevím. Pán který mi tam dal nový zdroj tam pak hodil systém a disk 160 GB rozdělil na dva disky - 50 GB a 100 GB - nešel tam ale nainstalovat SP2 - po restartu nebyl nikde vidět a ani ovladač grafiky nešel nainstalovat... šli tam pouze některé programy, které se ukázali v přidat-nebo odebrat programy. Tak jsem zrušil oddíl 100 GB a restartl PC. Pak nenajel. Disk sformátován v kamarádově PC pod linuxem. - po té nová instalace XP. V průběhu instalace se PC vypl, pak se podařilo nainstalovat XP, ale PC ukazoval jen 131 GB másto svých 160 (150 GB zhruba), no nechalo se to tak, ale když se pak dali do PC hry, tak se zničeho nic při hře vypl a šel zapnout pouze při vytažení napájecího kabelu a vložení zpět.... jinak jsem přikoupil paměť 512 MB, ale začíná být nějaký pomalý, myslíte, že odchází deska, nebo tak něco?... Nebo mám něco špatně nastaveno v biosu, nebo nějak špatně někde zapojeno?... Budu rád za dobré rady.

Předmět Autor Datum
Špatným nastavením BIOSu určitě počítač nezačne postupně zpomalovat. Spíš množství věcí, které se sp…
karel 01.07.2008 22:37
karel
No to nevím jestli nemám moc povolených zařízení... ale zkoušel jsem dát i novou instalaci XP, po na…
marinekh 01.07.2008 22:43
marinekh
Pokud je nový disk 160G je velice rozumné instalovat XP rovnou s SP2 nebo s SP3. Návod na integraci… poslední
MM_tank 01.07.2008 23:32
MM_tank

Špatným nastavením BIOSu určitě počítač nezačne postupně zpomalovat. Spíš množství věcí, které se spouštějí při startu přesáhlo únosnou mez. Taky nejde vyloučit nějaký spyware apod. K formátování disku pod Linuxem a výměně disku při zapnutém PC se raději vyjadřovat nebudu.
Takže klasika: podívat se do Správce úloh/Procesy na zatížení CPU, vyházet blbosti z msconfig/startup, projet SUPERAntiSpyware…

No to nevím jestli nemám moc povolených zařízení... ale zkoušel jsem dát i novou instalaci XP, po načtení ovladačů mi ještě nenaběhne modrá tabulka, kde se mě to ptá zda chci operační systém nainstalovat do oddílu... xy, ale počítač se i při instalaci sám vypne... nevím co mu může být. ... Jinak děkuji Vám Karle za příspěvek, každá rada a názor se cení.

Pokud je nový disk 160G je velice rozumné instalovat XP rovnou s SP2 nebo s SP3. Návod na integraci je na cdr.cz Vyhnete se tím spoustě možných potíží jako například přepsání začátku obsahu disku.

K tomu kopání - není třeba blbě zapojený i monitor ? Třeba použitím rozdvojky na elektriku co obrací fázi ? Napojit vše na pěti až šesti psa ideálně s vypínačem.

Vypínání pc může signalizovat přehřívání (protože zdroj je už vyměněnej) (vizuální kontrola ventilátorů) nebo vadnou základní desku (např. nafouklé kondenzátory).

Kontrolou pamětí programem memtest se nikdy nic nezkazí..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru