Avatar uživatele
Petrpan

Chata na hypotéku vyměnit za byt na hypotéku?

V případě, kdy plánujeme hypotéku za 5let, je dobré do té doby koupit nějakou nemovitost (třeba chatu) na hypotéku s tím, že ji za 5let prodáme za vyšší cenu, než sme ji koupili a tím minimalizujeme zvýšení ceny bytu ode dneška do doby koupě (oněch 5let)? tzn. chata na hypošku ted, za 5let prodat za vyšší cenu a převést hypotéku na byt (který bude v té době také dražší než je nyní, ale tím, že získáme více peněz z chaty, tak tím rozdíl minimalizujeme + budeme mít chatu):) Další důvod je ten, že se stále nedokážeme rozhodnout, zda byt nebo chatu, tak bychom měli i rádi zadní vrátka pro výměnu nemovitosti
Doplňuji:
nikol:
hypotéka na rekreační objekt je běžnou praxí

Hlasujte v anketě
Zajímavá 0 před 4282 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nikkol

špatný nápad:)

Žádná banka vám nedá hypotéku na rekreační objekt.
Doplňuji:
Tak jo, – nám asi před třema měsíci řekli ve více bankách, že pokud to nemá číslo popisné ale éčko, tak o to banky nemívají zájem (do zástavy) a hypotéky se na to dávají jen vyjimečně, ale každý máme jiné zkušenosti.

Upravil/a: Nikkol

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

špatný nápad:)

Za normální situace by to nebyl špatný nápad. Chata by se ale musela pronajímat. Je nutné si uvědomit, že jsme v hospodářské krizi, kdy normální úvahy neplatí. I přes inflaci ceny nemovitostí klesají a cokoli koupené na dluh cenu s dostatečnou přesností zdvojnásobí, takže byste na tom téměř jistě prodělali.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

špatný nápad:)

Doplňuji:
Proboha, to snad nemyslíte vážně?:-))).

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Maussy

špatný nápad:)

Doplňuji:
To je čistě spekulativní rozhodnutí postrádající logický základ. Stejné by bylo ty peníze z hypotéky vsadit v casinu na červenou barvu.

Upravil/a: Maussy

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek