Avatar uživatele
Gestas

Měla by v centru Prahy úspěch typická česká putyka?

To znamená s nabídkou jídel typu Katův šleh, smažák atd., s omšelým vybavením z dob socialismu a protivným personálem, kde by se ale dalo obstojně najíst za 150 Kč?

Zajímavá 0 před 2382 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Tedy v historickém centru Prahy určitě ne. Podniky jsou tam nastaveny na zahraniční turisty, kde stojí jen pivo stovku. Normální pražáci se stravují jinde. Podniky, jak jsou tebou popsány, nejsou snad k vidění ani na menším městě, tedy aspoň u nás ne. Každá hospoda je zrestaurována na úroveň minimálně o jednu „cenovou skupinu“ výš, a menu je za stovku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
sesednizkola

Keplere, možná by to chtělo zvednout zadek ze židle a pár pražských putyk v centru Prahy si projít. Ve spoustě pajzlů v přímé blízkosti Staroměstského náměstí se dá najíst okolo stovky a pivo do 30 Kč. Výjimkou nejsou ani typicky vesnické country večery. Stejně jako už zvoní hrana předraženým večerkám, neboť v historickém centru Prahy tak tipuji každých maximálně sto metrů nějaká Billa, Albert nebo tak podobně.

Že si stále dost cizinců vymění euro od „veksláka“ na ulici s kurzem 15 Kč za jedno Euro a pak si dají v Michalské vinárně pivo za dvě stovky je jiná věc. Dnes je informovanost cizinců poměrně velká, dost se proti předraženým věcem v centru brojí i v různých pořadech a letácích pro cizince.

Omšelé vybavení je již naštěstí na ústupu i mimo centrum Prahy a protivný personál taktéž. Živi jsou přeci jen pořád z dýšek a ve výběru pražských putyk je opravdu z čeho vybírat. O protivné číšníky už dnes nikdo nestojí, s tím se setkávám občas na vesnicích.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Katův šleh ani smažák nejsou česká klasika.

Tou je podle mne guláš, svíčková, bramboráky, utopenci, …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

sesednizkola: tak já jsem zvedl zadek asi tak před 6ti týdny a navštívil jsem Prahu jen tak na chvíli. Předtím jsem ji naštěstí 20 let neviděl. Věřím, že ty pajzly tam ještě existují a uvítal bych je i s tím socialistickým šmejdem. Studentské hospody IV. cenové kategorie měly něco do sebe, tam jsem byl odkojen 🙂

před 2382 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání